tortilla er en spansk æggekage med kartofler og chorizo og krydret med chili og æg

Tortilla med bagte peberfrugter og chorizo

Denne tortilla er et godt supplement til en tapas aften, frokost eller brunch, som jeg brugte opskriften til. Jeg skar dem i små stykker, så alle kunne få lov at smage et lille stykke.

Ingredienser: Tortilla
  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g chorizo pølse
  • 1 spk olivenolie
  • 2 kartofler (gerne store)
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 6 æg
  • 6 spsk manchego ost eller parmesan
  • salt og pebber
Fremgangsmåde

Start med at varme ovnen til 200 grader. Fjern sten og stilk fra peberfrugterne uden at skære dem over eller ødelægge formen. Skær derfor ned i peberfrugten og uden om stilken. Fjern kernerne, det gør ikke noget, at der er lidt kerner tilbage. Læg dem på noget bagepapir, og ind i ovnen indtil de er sorte. Jo sortere de er blevet, jo nemmere er det at fjerne skrællen bagefter. De skal være i ovnen i cirka 15 – 20 min. Du skal ikke være bange for, at de bliver meget sorte – det er meningen!

tortilla er en spansk æggekage med kartofler og chorizo og krydret med chili og æg

 

Jeg har desværre ikke et billede af peberfrugterne lige efter, at de er kommet ud af ovnen, men vil prøve at tage et billede næste gang jeg laver det. Men de er sorte.

Når de er færdige, skal du lade dem køle lidt af -put evt. et klæde over eller læg dem i en pose, så er det nemmere at få skindet af. Jeg pillede godt nok skindet af efter 5 min. på køkken bordet, så det kan også lade sig gøre. Hak dem derefter i mindre tern.

Nu skal du i gang med chorizo pølsen. Pølsen skal skæres i tern og steges på en panden. Det er meningen, at noget af fedtet skal steges af den fede pølse, og samtidig giver den stegte pølse en fantastisk smag til tortillaen. Lad ternene dryppe af på et stykke køkkenrulle bagefter, og tør panden af for fedt – lad gerne lidt fedt blive tilbage til kartoflerne.

tortilla er en spansk æggekage med kartofler og chorizo og krydret med chili og æg

 

Skær de rå og skrællede kartofler ud i små tern, og steg dem på panden i cirka 5-8 minutter eller indtil, du synes, de er møre og gyldne.

Kom herefter chorizopølse ternene, peberfrugten og basilikummen på panden med kartofler.

tortilla er en spansk æggekage med kartofler og chorizo og krydret med chili og æg

 

Pisk æg og revet ost (jeg brugte mozzarella, men brug gerne parmesan eller en anden hård ost). Tilsæt lidt peber og salt. Du kan altid krydre lidt mere bagefter, hvis du er bange for, at det bliver for saltet. Husk at pølsen også er krydret.

Hæld æggemassen over alle ingredienserne på panden og sørg for, at massen og ingredienser er ligeligt fordelt. Bag/steg tortilliaen ved svag varme, indtil æggene er begyndt at stivne. Hvis du har svært ved at få æggemassen til at stivne, put da et låg på panden eller giv den nogle få minutter i ovnen. Hvis ikke panden kan tåle det, kan du også vende tortilliaen ud på en tallerken eller fad og få den vendt således den kan blive stegt på den anden side.

tortilla er en spansk æggekage med kartofler og chorizo og krydret med chili og æg

 

tortilla er en spansk æggekage med kartofler og chorizo og krydret med chili og æg

 

 

Anret gerne tortilliaen på et flot fad, og skær den på forhånd ud i små trekanter.

Jeg undskylder for de dårlige billeder, men jeg havde ikke mit spejlreflekskamera!

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *