tærte sund grov let fuldkorn

Tærte

Vi har aldrig rigtigt fået tærte derhjemme, så det er heller ikke noget, som jeg har taget med videre. Men i de sidste par år er det gået op for mig, hvor velsmagende og smagsfulde tærte kan være, altså hvis man krydrer den rigtigt. Og så kan man lave tærten super sunde med en række forskellige grøntsager og en fuldkornsbund. Mine tærter varierer utrolig meget, og bygger ofte på, hvad jeg lige har i køleskabet.

Ingredienser til en grov tærtebund (1 stk.)
  • 2 dl. A38
  • 2 dl. hvedemel
  • 3 dl. grahamsmel
  • 3 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
Ingredienser til fyld
  • Hvad du har i køleskabet – vær gerne fantasifuld og eksperimenterende
  • Jeg har nogle forslag længere nede
Ingredienser til det flydende fyld
  • 3 æg
  • 2,5 dl. mælk/creme fraise/yoghurt eller hvad du har
  • revet ost fx mozzarella
  • salt og peber
Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser til tærtebunden sammen og rul den ud så dejen passer til din tærteform (ca. 22 cm). Prik huller i dejen med en gaffel. Forbag dejen i cirka 10 min. ved 175 grader (alm. ovn).

Du kan nu putte det fyld i, som du ønsker eller lige har i køleskabet. Herunder kan du se en række af mine tidligere tærter med fx kylling, hamburgryg og stegt parmaskinke.

Når du har valgt fyldet til din tærte, skal du i gang med at mikse æggemassen sammen. Æg, mælk, ost, salt og peber blandes sammen og hældes over fyldet så det dækkes.

Bag tærten i cirka 20-25 min. ved 200 grader.

tærte sund grov let fuldkorn

tærte grov madgladmad sund

tærte broccoli sund fuldkorn grov

Tærte med fx broccoli, græskarkerner, feta og stegt parmaskinke på toppen

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *