kage hos madgladmad sund livsstil

Sund livsstil, hvorfor?

Det her er blandt andet hvorfor, jeg ikke længere spiser sukker i hverdagen og ikke har gjort det siden nytår. Jeg kan simpelthen ikke styre mig! Jeg var/er nemlig “ok-så-bare-et-lille-stykke-typen”, der elsker kager og søde sager. Den type hvor ét stykke hurtigt bliver til flere.

Kender I det, når man lige har lagt bestikket, kigger lystent over på sofaen og drømmer sig langt væk fra opvasken? Det eneste man har lyst til er at slappe af efter en god gang aftensmad, der allerede har gjort en træt. Bum. Så kommer lysten automatisk til det søde. Man kan nærmest høre hjernen råbe SUKKER, SUKKER, SUKKER, mens ens mundvand igen løber i vand. Det er svært at få tankerne væk, og til sidst giver man efter, og tager sig selv i at have åbnet den forbudte skuffe – slik-skuffen. Fy ha.

Det var den afhængighed, der skræmte mig, og som gjorde, at jeg tænkte… nu kan det være nok! Sukker kan simpelthen ikke styre mit liv. Jeg tog derfor en kold tyrker og bestemte mig for at lade sukkeret være. Jeg lever derfor efter en 5:2 regel, som gør, at jeg 5 dage i ugen IKKE spiser sukker. De sidste 2 dage må jeg spise alt det, jeg vil.

I starten gik jeg vitterligt amok i weekenden, når dagen endelig kom, og sukker var tilladt. Men efter som månederne er gået (og diverse hovedpiner er overstået!), har jeg ikke længerede den samme trang til at gå amok i weekenden. Jeg bliver meget hurtigt træt af sukker, slik og søde sager og spiser det kun begrænset. Det er en herlig følelse!!! Men, men, men der gik også en god slat tid før, at den såkaldte afhængighed kom ud af kroppen. Det er en fantastisk følelse, så jeg vil helt klart anbefale alle andre til at tage styring over deres eget sukkerforbrug.

Og så er der en skøn sidegevinst – man taber sig sgu af det! 😀

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *