Andendagen er startet uden sukker og med den sunde livsstil. Og det går godt, selvom jeg havde lidt abstinenser i går aftes ved sofaen og med den gode film i fjerneren. Jeg lavede i stedet en blanding af mandler og rosiner, som er total yndlings erstatningsslik.
Brødet som jeg lavede igår kaldes også stenalderbrød og er helt uden mel. Det tilhører konceptet stenalderkost, hvor man kun spiser mad uden stivelse. Ting som man bla. udelukker i stenalderkosten er korn, raffineret sukker, salt, bønner, ris, olier og mælkeprodukter, som alle er produkter, der er kommet efter, at vi har fået landbrug og mulighed for at dyrke og forarbejde maden. Derfor vil produkter som brød, havregryn, yoghurt, is, slik og kager ikke være en del af stenalderkostens daglige kost. Jeg har længe gerne villet prøve det, især fordi jeg var meget interesseret i, hvordan det smagte. Overraskende godt. Jeg har brugt det som et almindeligt rugbrød og både spist det med ost, omelet og smør.
Ingredienser: Stenalderbrød
- 100 g solsikkekerner
- 100 g hørfrø
- 100 g græskarkerner
- 100 g sesamfrø
- 100 g mandler
- 50 g valnødder
- 50 g hasselnødder
- 5 æg
- 1 dl olivenolie
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser sammen og rør godt rundt. Mandler, valnødder og hasselnødder kommes hele i. Efter du har rørt godt rundt i dejen hældes den op i en rugbrødsform. Brødet bages i cirka 1 time ved 160 grader. Nemmere kan det ikke blive. Opskriften giver for resten et brød, hvis du bruger en rugbrødsform.
Fåårk det ser godt ud 🙂 Det må jeg prøve!!
Tak Maude!
Det er simpelthen så nemt og hurtigt at lave!
Kh. Maria