stegt aubergine smager fantastisk og er super sundt

Stegte aubergine

Jeg bruger i øjeblikket meget tid på Københavns Hovedbibliotek, da det er der, jeg kan få ro i mit hoved til at skrive jobansøgninger. Jeg elsker stemningen, og alle de forskellige mennesker, som jeg ofte begiver min hen til at studere. Men som de fleste nok ved, er det ikke det sjoveste at skrive ansøgninger, så jeg bevæger mig ofte op på den øverste etage på biblioteket, hvor magasinerne står. Jeg finder hurtigt frem til madmagasinerne, tager et par stykker i hånden, og sætter mig afsides med min dyrtindkøbte cappucino og begynder at bladre bladene igennem. Jeg nyder det. Det er det bedste afbræk, jeg kan give mig selv. En dag bladrede jeg forbi en lækker opskrift med aubergine (som jeg selvfølgelig ikke skrev ned), så det blev efter hvad jeg kunne huske, at der stod. Derfor er opskriften heller ikke med de korrekte mål, da jeg blot prøvede mig frem. Det samme med temperatur i ovn og minutter, men prøv jer frem.

Ingredienser

  • Aubergine
  • 1 æg
  • En god håndfuld rasp eller revet parmesan
  • Salt og peber
  • lidt olie
  • 1/2 dåse flåede tomater uden så meget af saften
  • 1 pose mozzarella
  • oregano

Fremgangsmåde

Start med at skære auberginen ud i skiver. Tag to dybe tallerkner og slå ægget ud i den ene. Hæld rasp eller revet parmesan (eller begge dele) i den anden skål og tilsæt salt og peber. Auberginen skal nu paneres – hvilket du gør ved at dyppe skiverne i skålen med æg og derefter dypper dem i skålen med rasp eller parmesan. Smid derefter skiverne på panden med en god skvat olie. De skal nu steges i cirka 8-10 minutter eller til du synes, de er færdige.

stegt aubergine smager fantastisk og er super sundt

Tag et ildfast fad og hæld en 1/2 dåse flåede tomater uden for meget saft i bunden og hak/ mos dem groft. Krydr gerne med nogle forskellige krydderier. Læg de stegte auberginer ovenpå tomaterne. Riv mozzarella i små stykker og fordel den ovenpå sammen med lidt oregano.

madgladmad_aubergine_2stegt aubergine smager fantastisk og er super sundt

Nu skal den blot i ovnen, hvor den fine mozzarella kan smelte. Jeg gav den cirka 10-15 minutter i ovnen ved 180 grader. Men hold øje med den!

stegt aubergine smager fantastisk og er super sundt

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *