Print

Sprøde majsboller (cirka 20 boller)

Prep

Cook

Inactive

Total

Ingredients

Instructions

  1. Bland vand, surdej eller A38, gær, sirup, olie og salt i en skål.
  2. Tilsæt alle meltyperne og bland det hele grundigt sammen.
  3. Dejen skal nu æltes i cirka 8-10 minutter – gerne med en røremaskine, hvis du har sådan en, ellers er det fint med en ske. Det er en meget våd dej, så det er ikke muligt at ælte i hånden.
  4. Dejen skal nu hæve natten over på køl i køleskabet i cirka 8-12 timer.
  5. Tænd ovnen på 250 grader (alm. ovn).
  6. Drys en blanding af durummel og majsmel ud på bordet – gerne en større del af durrummelet.
  7. Skær boller ud af dejen og placer dem på en bageplade med bagepapir. Jeg fik cirka 20 boller ud af dejen.
  8. Bag majsbollerne i cirka 20 minutter indtil de gyldne og sprøde.

Husk at holde øje med dem undervejs, da tiden varierer alt efter hvilken ovn du har 🙂 De er bedst lige efter, at de er taget ud af ovnen. Der opnår man den dejlige sprøde fornemmelse, som majsmelet og durummelet er med til at give. Mmmm..

Recipe by madGLADmad at http://madgladmad.dk/sprode-majsboller/