Mangler du en god salat til aftenens middagsret? Så kan det være, at du skal overveje en speltkerne salat med granatæble? Det kan både anbefales som salat, men også som en erstatning for fx kartofler, ris eller pasta? Eksperimenter gerne med andre ingredienser – husk at skrive det i kommentarfeltet, hvis du har succes med en anden variant.
Ingredienser: Speltkerne salat
- 2 forårsløg
- 1 granatæble
- rigeligt persille
- speltkerner
- citron
- olie
- salt og peber
Fremgangsmåde: speltkerne salat
Kog speltkernerne efter henvisning – jeg brugte økologiske speltkerner fra Madame Butterfly, som skal koges 16-20 minutter. Kogetiden afhænger ogå af, hvilke speltkerner du køber. Det plejer at stå på pakken, så man ikke risikerer for hårde eller bløde speltkerner.
Når de har kogt i 16-20 minutter, skal kernerne køles af og blandes med resten af ingredienserne. Forårsløgene og persillen hakkes og granatæblerne udgraves. Bland det med kernerne samt olie, citron og salt og peber.
TIP: du kan også putte lidt hakkede nødder i. Jeg tænker, at valnødder eller mandler ville give salaten er lækkert touch.
Hvilken slags nød??? 😉
Jeg har endnu ikke prøvet med nødder, men valnødder eller mandler tror jeg, vil gøre godt. Det giver lige lidt knas til salaten 🙂
hvor mange personer er det til? hvis man skal blive mæt af det 🙂
Hej 🙂
Det kommer meget an på om, man bruger den som salat eller som erstatning for ris/kartofler osv.
Jeg må indrømme, at jeg ikke kan huske, om jeg lavede denne portion til mig og kæresten, eller om det var til flere gæster.
Hvis det er som erstatning for kartofler/ris, så ville jeg koge lige så mange speltkerne, som jeg ville koge ris – hvis det giver mening? 🙂 Og så tilpasse de andre ting til mængden af speltkerne.
Kh. Maria/Madgladmad