Amerikanske pandekager små pandekager med sirup

Amerikanske pandekager

Jeg havde fødselsdag d. 15 januar og inviterede derfor familien på brunch. Jeg fandt en brunch opskriftsbog, og gik straks i gang med at udvælge nogle lækre opskrifter. En af dem var pandekager – for hvad er en brunch uden pandekager?

Amerikanske pandekager er lidt tykkere end almindelige pandekager, da de hæver lidt pga. bagepulveret. Derudover er de mindre end almindelige pandekager, men så kan man også spise flere 😉 Som tilbehør til pandekagerne valgte jeg noget lækkert ahornsirup samt en rabarberkompot, som I kan finde opskriften på her.

Ingredienser: Amerikanske Pandekager (10-12 stk)
  • 275 g hvedemel (ca. 5 dl.)
  • 1/2 liter mælk (ca. 5 dl.)
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • Ahorn sirup til de færdige pandekager
  • evt. lidt bær
Fremgangsmåde

Start med at piske mel og mælk sammen – husk at få alle klumperne ud. Tilsæt derefter æg, sukker, salt og bagepulver.

Amerikanske pandekager små pandekager med sirup

 

Varm en pande og steg gerne pandekagerne i smør. De får en dejlig smag og gylden farve.

Jeg brugte et deciliter mål til at hælde dejen på panden – det giver cirka to-tre-fire pandekager afhængigt af pandens størrelse. Det er svært at få pandekagerne fuldstændig runde, men hvis man ønsker det, kan man købe en pande, der har små huller til pandekagerne. Det hedder vist en crêpepande eller en spejlægspande. Jeg synes dog, at det har sin charme, at de er lidt deforme, så kan man også se, at de er hjemmelavede.

Amerikanske pandekager små pandekager med sirup

 

 

Amerikanske pandekager små pandekager med sirup

 

Hvis du laver pandekager til mange på ‘en gang, kan det være en fordel at lave dem dagen før. Det gjorde jeg til min fødselsdag. Jeg varmede dem derefter lige hurtigt i ovnen inden, de skulle serveres, og det mistede de bestemt ikke den gode smag af. Husk dog, at de ikke må lægge i for mange lag inde i ovnen, så bliver de ikke ordentlig varme.

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *