små æbletærter med æble af danske æbler i tærter der smager godt og nemt at lave

Små fine æbletærter med mandler

 

Lørdag aften herhjemme er lig med sukker. Og man skal jo derfor ikke snydes for en lækker dessert, hvor der for resten også befinder sig noget sundt iblandt – nemlig æbler. Min yndlingsfrugt er æblet, og derfor laver jeg også ofte denne tærte (som denne opskrift er inspireret af) eller senest disse bagte æbler. Jeg lavede æbletærterne til min kæreste, da vi havde hygge-lørdag-aften. Han var i gang med at læse til eksamen, så han skulle selvfølgelig forkæles med små æbletærter. Jeg lavede æbletærten i små anretninger – og dermed er der ikke så meget – da jeg ellers vil blive fristet til evt. at spise endnu mere.. og det går jo ikke. Derfor nøjes jeg med at lave fire portioner, og så er der også til dagen efter. Bonus. Opskriften er inspireret af min æbletærte og rabarbercrumble, og så har jeg tilføjet lidt mandler på toppen.

Ingredienser (4 stk.)
 • Fyld:
 • 1-2 æbler (et stort æble var nok til mine forme)
 • 1 tsk kanel
 • evt. lidt sukker (hvis man er til det meget søde som jeg)
 • Crumble:
 • 20g hvedemel
 • 30g rørsukker
 • 30g havregryn
 • 30g smør
 • 1 tsk vaniljesukker
 • lidt hakkede mandler
Fremgangsmåde

Hak æblerne ud i små fine tern, det gør ikke noget at skrællen stadig er på. Jeg skifter lidt mellem hvad jeg gør – for det meste beholder jeg skrællen på, hvis det er danske æbler, ellers skræller jeg dem. Hæld dem op i en skål og bland dem med kanel (og evt. sukker). Hæld dem derefter op i de små forme.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt det sammen med fingrene indtil du har en fin klump crumble-dej. Smuldr det herefter ud over formene og lad det dække æblerne. Hak nogle mandler og drys dem over. Nu skal de bare i ovnen i cirka 25-30 minutter ved 200 grader.

 

 

Jeg glemte at tage et billede efter, at de små æbletærter var kommet ud af ovnen. De røg vist lidt for hurtigt ned..

små æbletærter med æble af danske æbler i tærter der smager godt og nemt at lave

små æbletærter med æble af danske æbler i tærter der smager godt og nemt at lave

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *