Da jeg var i praktik hos et reklame- og kommunikationsbureau, mødte jeg nogle rigtig søde mennesker. To af dem var Rikkerne. Jeg har desværre ikke set dem længe, eftersom jeg flyttede tilbage til Aarhus efter det halve år i praktik. Jeg har dog savnet dem længe. Jeg er nu flyttet til København og det er endelig været muligt at finde en dato, hvor vi alle tre kunne. Middagen blev afholdt hjemme hos den anden praktikant Rikke, som stod for aftensmaden, projektleder Rikke skulle stå for drikkevarer og jeg skulle komme med dessert. Jeg havde i lang tid tænkt på denne kage, som jeg har døbt regnbuekage, fordi den minder mig om regnbueisen fra da man var lille. Det blev hurtigt besluttet, at det var kagen der skulle medbringes til det glade gensyn. Jeg lavede en halv portion af kagen og pyntede regnbuekagen med blåbær i stedet for hindbær, da jeg ikke kunne finde dem friske. Det endte med at blive en dejlig smagsoplevelse, så den kan helt klart anbefales – og så er den meget nem at lave.
Ingredienser (12 personer)
Browniebund:
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 200 g blødt smør (gerne usaltet, men ikke nødvendigt)
- 250 g flormelis
- 3 æg
- 90 g hvedemel
Cheesecakefyld:
- 400 g flødeost (ikke light)
- 150 g flormelis
- 1/2 vaniljestang eller2 tsk. vaniljepulver
- 2 æg
Hindbærfyld:
- 3 dl. piskefløde
- 100 g flormelis
- 150 g hindbær (frosne eller friske)
- samt en lille håndfuld friske hindbær til pynt, eller anden frisk frugt – gerne syrlig
Fremgangsmåde
Browniebund: Start med at smelte chokoladen. I en anden skål pisker du smør og sukker sammen indtil det er godt indarbejdet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk indtil det er godt blandet sammen. Rør derefter melet i lidt af gangen indtil dejen er jævn. Tilsæt nu den smeltede chokolade og rør det sammen. Hæld browniedejen over i den smurte bradepande (30×25 cm) og glat det ud. Nu er det tid til at lave cheesecakefyldet.
Cheesecakefyldet: Pisk flødeost, sukker og vaniljekorn/sukker jævnt og tykt sammen. Under piskningen tilsætter du et æg ad gangen. Dejen skal gerne være jævn og cremet. Du må ikke piske for længe, da flødesosten kan risikere at skille. Smør forsigtigt cheesecakefyldet ovenpå den ubagte browniebund og fordel det i et jævnt lag. Glat gerne efter med et paletkniv. Kagen skal nu bages ved 170 grader i 30-40 min. eller til den er fast at røre ved og let gylden i kanten – midten skal stadig være bleg. Kagen skal nu køle af i køleskabet i mindst to timer og gerne natten over – det bliver den kun bedre af!
Hindbærfyld: Pisk fløde, sukker og hindbær sammen til det er fast, men ikke stift. Smør det ovenpå den afkølede kage (browniebund nederst og cheesecake øverst). Pynt gerne med nogle friske hindbær. Jeg kunne ikke finde friske hindbær, og jeg købte i stedet blåbær, det fungerede fint. Kagen er nu klar til servering!
Skriv et svar