Jeg er lige kommet hjem fra en mini-ferie hos min kærestes forældre i Skørping, da de har været i Italien på ferie. Det er dejligt at komme lidt væk fra den lille lejlighed, hvor der hurtigt bliver trængt. Så vi har nydt haven og det store køkken og ikke mindst skoven i baghaven. Jeg har derfor også bagt en del på det sidste og lavet en masse mad, som selvfølgelig også kommer på bloggen inden for nærmeste fremtid. I onsdags havde vi besøg af min storebror, hans kæreste og min dejlige niece. Vi lavede lidt mad til dem, og til dessert fik vi rabarbertrifli med rabarber fra svigermors have. Hovedret og dessert kommer senere 🙂
Ingredienser: Rabarberkompot
- 500 g rabarber
- 150 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang
Fremgangsmåde: Rabarberkompot
Skær rabarberne i små stykker, og hæld det op i en gryde sammen med sukkeret, og lad det koge i cirka 10 minutter. Grøden skal nu køles af inden, den kan bruges i triflien.
Ingredienser: Vaniljecreme
- 4 æggeblommer
- 1 spsk maizena
- 2,5 dl. mælk (jeg brugte letmælk)
- 40 g sukker
- 1 stang vanilje
- 2 dl. fløde
Fremgangsmåde: Vaniljecreme
Æggeblommer og maizena piskes godt sammen, det er vigtigt, at der ikke er klumper. Hæld derefter mælk, sukker og kornene fra vaniljestangen over i en gryde og få det op il kogepunktet. Hæld nu halvdelen af den varme mælk over i skålen med æggeblommerne og pisk det sammen. Når det er pisket sammen hældes det tilbage i gryden til det sidste mælk. Nu skal der piskes grundigt indtil massen lige kommer op og koger, og indtil den tykner. Pas på da det sker meget hurtigt efter, at det koger. Gryden tages nu af og cremen stilles på køl. Cremen skal nu blive kold, inden fløden piskes og blandes med vaniljecremen.
Sammensætning af rabarbertriflien (4-6 personer)
- 4-6 flotte anretningsglas
- Rabarberkompot
- Vaniljecreme
- Makroner
Find nogle flotte glas, gerne gennemsigtige, så man kan se de forskellige lag. Start med at smuldre nogle makroner i bunden, så rabarberkompot og til sidst vaniljecremen. Fortsæt sådan, hvis glasset er stort nok 🙂
Der var heldigvis lidt tilovers dagen efter, så der stod desserten igen på rabarbertrifli. Jeg havde lavet en rabarbersirup til at dekorere ovenpå desserten, som jeg glemte, da vi havde besøg. Det er så enkelt at lave. Bare hæld 1 dl. rabarbersaft (ufortyndet) op i en gryde sammen med en 1/2 dl. sukker. Kog det, indtil det bliver sirup agtigt, og lad det køle af inden du serverer.

Retro. I know.
Skriv et svar