Jeg er vild med rabarber, og jeg glæder mig til den dag, hvor jeg selv får en have, hvor kan dyrke rabarber, gulerødder, salat, krydderurter, bær, kartofler etc! Meen.. der går jo nok nogle år endnu. Indtil videre nyder jeg godt af storebrors rabarber. Vi havde også rabarber i sommerhuset, men eftersom det er blevet revet ned, er der ikke mange rabarber tilbage. Min storebror havde alt for mange, så jeg fik en ordentlig bunke. Jeg valgte at lave saft af nogle af dem.
Ingredienser: Rabarbersaft
- 500 g rabarber
- 1 økologisk citron
- 200 g rørsukker eller alm. sukker (hvis rabarberne er lidt grønne kan du sagtens putte lidt mere sukker i)
- 1 liter vand
- 1/2 vaniljestang
Fremgangsmåde
Skær citronerne i skiver samt rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde, hvor du også tilsætter sukker, vand og vaniljestang samt de udskrabede vaniljekorn. Bring det i kog, og lad det småsimre i 5 minutter. Herefter slukker du for blusset og lader saften trække i 20-25 min.
Sigt derefter den afkølede rabarbersaft og mos gerne let med en ske, så al den gode saft og kraft kommer med. Jeg hældte saften på to små flasker, som jeg skoldede inden brug. Rabarbersaften kan holde sig cirka 2-3 uger i køleskabet.
Tip: Jeg fortyndede saften med danskvand som en slags velkomstdrinks.
Når jeg ærgrer mig over at være gået glip af hyldeblomstsæsonen, kigger jeg tilbage på alle de lækre ting jeg trods alt fik lavet af rabarber. Jeg fik jo både saft, sirup, mos, relish, bagt kompot og en pose til fryseren. Det var i sandhed rabarber galore . De to små flasker saft ligger også i fryseren og venter på at kunne give lidt sommerminder engang til vinter. De bagte rabarber blev til en trifli med makroner samt en creme på græsk yoghurt og flødeskum. Den var sødet med lidt vanillesukker og marven fra ½ vanillestang. Jeg vakler mellem 2 planer for de 500 g rabarber jeg stadig har i fryseren. Skal de blive til rabarbercrumble eller saft kogt med stjerneanis? Uh, eller måske rabarberkylling . Det er en anderledes kyllingeret med stor velsmag.Hvis du mangler inspiration til hvad du skal bruge rabarber til, har Madbevægelsen her et rabarber tema med links og opskrifter.