Jeg er lige kommet fra Roskilde festival, som igen har været en helt fantastisk oplevelse. Jeg har af den grund ikke været i køkkenet den sidste uge, men inden jeg tog afsted, lavede jeg hyldeblomst saft, som jeg brugte til en sirup og disse panna cottaer. De smager skønt af sommer 🙂
Ingredienser: Panna Cotta
- 5 blade husblad
- 1 vaniljestang
- 4 dl. fløde
- 100 g sukker
- 1,5 dl. hyldeblomstsaft
Pynt:
- Jordbær eller andre friske bær
- evt. hyldeblomstsirup
Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød, så det er klar, til fløden har kogt færdig. Skrab vaniljekornene ud af stangen og put kornene i en gryde med fløde, sukker og den udskrabede vaniljestang. Nu skal det blot langsomt bringes i kog, mens du rører rundt. Tag herefter gryden af varmen. Tilsæt nu husblas og hyldeblomst saft og rør til, at husblassen er opløst.
Nu skal blandingen fordeles i 4-6 portioner alt efter hvor store, du vil have dem. Herefter skal de stå i køleskabet i mindst fire timer.
Pynt: Skær nogle jordbær ud og hæld dem ovenpå panna cottaen. Hæld evt. lidt hyldeblomst sirup over jordbærrene, men pas på, da det hurtigt kan blive for sødt.
Skriv et svar