Som fattig studerende er det ikke tit, at madkassen har råd til fisk. Også selvom fisk slår hakket oksekød med mange meter! Så er det godt, at jeg har nogle dejlige forældre, der engang imellem kommer et smut forbi Aarhus med provianter. Heldigvis er det ikke længe siden, at de drog mod syd, da mor og jeg skulle deltage i Smuk Kvindeløb ved Tangkroen i Aarhus. Det var en vidunderlig smuk dag, og jeg var super stolt af min mor, der løb 5 km uden de store problemer – og hun er altså ikke vant til at løbe! Så takket være mor og far serverede vi til aften ovnbagt torsk med hjemmedyrkede rødbedder. Tak for det.
Ingredienser: Ovnbagt torsk
- 4 gulerødder
- 2 små rødbeder
- 2 løg
- lidt friskhakket chili efter smag og behag
- lidt frisk timian (eller tørret)
- citron
- olie
- salt og peber
- 400 g frisk fisk (jeg brugte torsk)
- 250 g Milda 4% madlavningsfløde
- lidt pesto
Fremgangsmåde
Skær rodfrugter og løg ud i passende størrelser og læg dem i et ovnfast fad. Hak lidt frisk chili og timian, og drys det over rodfrugterne sammen med olie, citron og salt og peber. Kom det i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
Efter de 20 minutter lægges fisken ovenpå rodfrugterne og de kan evt. smøres med lidt pesto. Efter 10 minutter i ovnen hældes madlavningsfløden i fadet. Det hele skal nu have cirka 10-15 minutter mere – hold øje med fisken og rodfrugterne, da det afhænger af fiskens (og rodfrugternes) størrelse og tykkelse. Smag til med salt og peber inden servering.
Skriv et svar