Første dag med 5:2 strategien og første dag uden sukker! Aftensmaden skulle derfor være sund og lækker og tanken faldt på laks. I sidste uge spiste jeg hos en veninde, som netop havde lavet ovnbagt laks med en topping af feta og krydderurter. Mums. Som tilbehør havde hun lavet en spidskålsalat med yoghurt, agurk og krydderurter – så den blev coleslaw agtig. Jeg undlod at koge pasta til denne ret, da kålen mætter på en mere behagelig måde.
Ingredienser: Ovnbagt laks
- To friske laksefilet (friske smager SÅ meget bedre end frosne!)
- Chili
- Hvidløg, hakket
- Olivenolie
Fremgangsmåde
Tør laksestykkerne af med et stykke køkkenrulle. Bland chili, hakket hvidløg og olie sammen i en skål og pensl laksen med blandingen. Laksen skal have 10-15 minutter ved 180 grader afhængigt af størrelsen.
Ingredienser: Spidskål
- Olivenolie
- 15 g smør
- 1/2 spidskål
- Håndfuld friske krydderurter (fx persille)
- Saft af 1/2 citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at skære kålen i strimler. Varm herefter olien op i en høj sautepande og steg kålen ved middelvarme i cirka 3 min. Tilsæt nu smør og citronsaft og drys lidt salt og peber over kålen. Sluk for blusset og lad kålen simre i saften og server straks.
Skriv et svar