Omelet lavet af æg er en billig aftensmad

Omelet

Så blev det tid til en hurtig aftensmad og valget blev en omelet. Det er en nem og hurtig aftensmad, som du kan variere smagsmæssigt i en uendelighed. Og så koster retten ikke særlig meget – du kan i hvert fald spise billigt.

Ingredienser: Omelet (1 person)
 • 3 æg
 • 6 champinion
 • et lille løg
 • lidt revet ost
 • lidt broccoli
 • salt og pebber
Fremgangsmåde
Jeg startede med at skære grøntsagerne (du vælger selvfølgelig selv, hvilke grøntsager du bedst kan lide – jeg havde bare lige dette i køleskabet). Rist dem derefter på panden, og krydr med salt og peber – gerne lidt frisk chili også, hvis du er til lidt stærk mad.
Omelet lavet af æg er en billig aftensmad
Efter grøntsagerne er blevet ristet, tager du dem af panden, og lægger dem over på en tallerken, for nu skal æggemassen på panden. Æggemassen består af de tre æg, salt og peber. Man kan sagtens putte flere krydderier i eller fx revet ost – det er også lækkert. Pisk æggemassen med en gaffel, og put den på den varme pande. Varmen skal være middel.
Omelet lavet af æg er en billig aftensmad
Steg æggemassen i cirka 5 minutter – det kommer selvfølgelig an på, hvor meget varme du har på panden, men steg den indtil den er klar. Den er klar, når æggemassen er blevet stift, dog skal overfladen være lidt flydende – det er på dette tidspunkt, at du skal fordele de ristede grøntsager på halvdelen af omeletten.
Omelet lavet af æg er en billig aftensmad

Efter du har lagt de ristede grøntsager på omeletten skal du lukke omeletten ved at vende den tomme halvdel over den fyldte – den klisterede æggemasse skal fungere som en slags lim, der binder grøntsagerne sammen med omeletten.

Omelet lavet af æg er en billig aftensmad

 

Steg gerne omeletten kort på hver side. Og vupti så er den færdig og klar til at servere.

Follow on Bloglovin

3 comments

 1. Pingback: Liebster blog award - jeg giver op! | Smag dig frem

 2. Hejsa
  Rigtig god og enkel opskrift til når det bare skal gå stærkt, men samtidig også smage dejligt.
  Jeg prøvede din opskrift og synes helt klart at revet ost hører til. Det gav lige lidt ekstra god smag, og derudover puttede jeg også lidt skinketern i, da jeg syntes, at det passede godt sammen med de valgte grøntsager. Det smagte rigtig godt.
  Mvh. Malene

  • mariaskriver2@hotmail.com
   Author

   Kære Malene
   Uhh.. det lyder lækkert! Jeg får helt lyst til at lave en omelet til frokost 🙂
   Det gode ved en omelet er nemlig, at man kan variere fyldet i uendeligheder – alt efter humør og hvad man fx har i køleskabet. Ofte laver jeg faktisk en omelet når jeg synes, at jeg har for mange rester i køleskabet. Tak for dit svar og rigtig god dag til dig!
   Kh. Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *