maltboller med maltsirup giver en god skorpe på boller og mørk farve fuldkorn

Mørke maltbrød

Denne opskrift har jeg fået af min fætter Bo, og er på mørke maltbrød. Vi fik dem serveret i julen til skrub-af-suppen. Og det var i denne opskrift, at jeg skulle bruge mit hjemmelavet maltsirup. Det var også den første dej, som jeg fik rørt på min nye Kitchen Aid, som jeg bare er så glad for!

Ingredienser
  • 375 g vand
  • 20 g gær
  • 190 g kærnemælk
  • 25 g valnøddeolie (eller alm. neutral olie fx rapsolie)
  • 60 g maltsirup
  • 20 g brun farin (undlades hvis du laver din egen maltsirup)
  • 85 g fuldkornshvedemel
  • 275 g durummel
  • 500 g hvedemel (gerne tipo 00)
  • 25 g fint salt
  • 95 g hakkede valnødder
Fremgangsmåde

Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt herefter kærnemælk, valnøddeolie, maltsirup og brun farin. Bland fuldkornshvedemel, durummel, hvedemel og salt sammen og bland det i lidt af gangen. Til sidst tilsættes de hakkede valnødder. Det bedste resultat fås, hvis du bruger en røremaskine til at ælte det hele sammen, men det er slet ikke nødvendighed. Hvis du bruger en maskine skal du ælte dejen ved høj hastighed i cirka 5 minutter, hvis du ælter i hånden, skal du ælte i cirka 8-10 minutter.

maltboller med maltsirup giver en god skorpe på boller og mørk farve fuldkorn

 

Lad dejen hæve i en skål smurt med olie i cirka 2 timer. Luk gerne skålen til med lidt husholdningsfilm. Hæld herefter dejen ud på et bord drysset med durummel, og del dejen i  små firkanter eller den form, du ønsker. Alt afhængigt af hvor store du laver bollerne, skal de have mere i ovnen. Hvis du laver små firkanter skal de have 8-10 minutter ved 250 grader.

maltboller med maltsirup giver en god skorpe på boller og mørk farve fuldkorn

maltboller med maltsirup giver en god skorpe på boller og mørk farve fuldkorn

 

 

 

 

Follow on Bloglovin