Meyers hvedebrød med surdej har en sprød skorpe kan laves med fuldkorn brød og boller Meyers Bageri

Meyers koldhævet hvedebrød med surdej

Endelig har jeg fået taget min surdej i brug. Og jeg er overbevist. Surdej gør bare noget godt ved brødet – det dufter bedre, smager bedre og har en mere luftig karakter. Ja, jeg er solgt. Jeg startede blidt og lavede derfor Meyers hvedebrød, som er koldthævet i køleskabet. Det laves derfor over to dage, men er ikke besværligt. Tværtimod. Skorpen blev sprød, hvilket er min yndlingsdel af brødet – hvis jeg køber brød ved bageren spørger eg altid efter et brød, hvor skorpen er knasende. Så det overraskede mig, at mit eget brød også var det, selvom det selvfølgelig ikke bliver ved med at være så sprødt. Sprødheden aftager i løbet af dagen, desværre.

Ingredienser: hvedebrød med surdej (3 brød)
  • 8 dl. koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 dl. surdej (hvis ikke du har surdej, kan du anvende 1 dl. yoghurt i stedet)
  • 30 g salt
  • 200 g grahamsmel
  • 1 kg hvedemel
Fremgangsmåde

Den første dag: Hæld det kolde vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt herefter suredej og salt. I en anden skål blander du hvedemel og grahamsmel. Bland melet med de flydende ingredienser. Nu skal dejen æltes rigtig godt, hvis du har en maskine tager det cirka 10 minutter (4 min ved lav hastighed og 6 min ved høj hastighed), og hvis du ælter i hånden, som mig, tager det cirka 12-15 minutter – eller hvor længe du kan holde til det. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie og dækket til med husholdingsfilm. Dejen skal nu stå i køleskabet natten over.

Den anden dag: Hæld lidt mel på bordet og del dejen i 3 lige store dele, som hver formes til et brød. Dejen skal nu hæve lunt og tildækket et par timer ved stuetemperatur.

Meyers hvedebrød med surdej har en sprød skorpe kan laves med fuldkorn brød og boller Meyers Bageri

Meyers hvedebrød med surdej har en sprød skorpe kan laves med fuldkorn brød og boller Meyers Bageri

Lad bagepladerne være i ovnen, og sæt den på 250 grader. Lad ovnen være rigtig varm inden du bager brødene. Brødene skal bages i cirka 20-25 minutter. Men eftersom alle ovne ikke er ens, vil jeg anbefale at sætte uret til 20 minutter og tjekke om de er færdige der.

Meyers hvedebrød med surdej har en sprød skorpe kan laves med fuldkorn brød og boller Meyers Bageri

Meyers hvedebrød med surdej har en sprød skorpe kan laves med fuldkorn brød og boller Meyers Bageri

 

Follow on Bloglovin

2 comments

  1. Rikke

    Hej
    I Meyers opskrift står der, at dejen skal hæve i en plastskål med film over – er det vigtigt, at det er en skål af plast eller er det underordnet? Kender du grunden til, at Meyer skriver plast?

    vh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *