Madbloggerudfordring: Raw bites med dadler og chokolade

IMG_7464raw_bites_madgladmad_3Jeg har været med i Lacucinanada’s madbloggerudfordring, som du kan læse meget mere om her, hvor 54 bloggere deltager. Udfordringen går ud på, at du får tildelt en blog, hvor du selv skal finde og teste en opskrift, som du finder interessant. Man må også gerne videreudvikle på opskriften – der er frie hænder.

Jeg var så heldig at trække Mia’s madblog, som har bloggen mia-mad.dk. Det er nogle opskrifter, som er en del sundere end mine, men det gør skam ikke noget. Jeg har kun godt af at prøve noget nyt! Jeg valgte meget hurtigt den rubrik, der hed desserter (pudsigt nok), og faldt over opskriften: Havregrynskugler/dadeltrekanter med kanel og overtrukket chokolade. Mmm.. de så rigtig gode ud. Først tænkte jeg, at jeg ville lægge et lag af karamel ind under chokoladen sådan at man fik den lækre svampede dadelbund sammen med karamellen og den sprøde chokolade, men jeg ombestemte mig. Jeg har kun lavet få opskrifter med dadler, og jeg valgte derfor at gå ud fra Mia’s opskrift først, og så kunne jeg jo altid videreudvikle senere. Og det er jeg glad for, at jeg gjorde, fordi de var altså bare så gode! De røg meget hurtigt, og folk var vilde med dem. Så dem kan jeg helt klart anbefale. Jeg udskiftede kun kokosolie ud med peanut butter (fra urtekram med chokolade i), og så puttede jeg lidt mere kakao i. På grund af den tilsatte kanel bliver opskriften lidt julet i det, hvilket jo passer perfekt til den tid, som vi går i møde. Opskriften på raw bites finder I her:

Ingredienser:
 • 150 gram dadler uden sten
 • 1 spsk peanut butter
 • 30 gram mandler
 • 15 gram havregryn
 • 1/4 tsk salt
 • 2 tsk kakaopulver
 • 1/2 tsk stødt kanel
 • 50g mørk chokolade (med over 50% kakao)
Fremgangsmåde

Start med at komme de udstenede dadler i en minihakker, og lad den køre indtil de samler sig til en masse. Hvis ikke du har en minihakker kan du sagtens gøre det i hånden – det tager bare lidt længere tid. Som Mia også beskriver det, så kan det lyde, som om der er sten med nede hos dadlerne, men hvis du har købt dem stenfri, så skal du ikke være bange 😉

Efter dadlerne er blevet hakket fint til en masse tiksætter du peanut butter og kører det sammen med dadlerne. tilsæt nu mandler, havregrynene, salt, kakaopulver og stødt kanel indtil massen er blevet én samlet dej. Dejen skal samle sig og holde formen når man presser den sammen med fingrene.

Beklæd en dåse, tupperware, skål eller hvad du har med plastfolie og pres dejen ned over. Jeg brugte en plastikskål.

raw_bites_madgladmad_1IMG_7464raw_bites_madgladmad_3Raw bites med dadler og chokolade er dejligt sundt alternativ til slik og søde sager uden sukker

Nu skal chokoladen smeltes – fx over vandbad, mikrobølgeovn eller chokoladesmelter. Fordel den smeltede chokolade ovenpå dadelmassen, og kom den i fryseren i cirka 1/2 time. Efter den 1/2 time burde chokoladen være størknet og trekanterne kan nu skæres ud. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvordan du skal skære dem ud! Jeg tænkte fx også på at skære dem ud i små firkanter eller rulle kuglerne og derefter beklæde dem med chokolade. Held og lykke – og tak for opskriften til Mia.

IMG_7464raw_bites_madgladmad_3IMG_7464raw_bites_madgladmad_3Raw bites med dadler og chokolade er dejligt sundt alternativ til slik og søde sager uden sukker

 

Follow on Bloglovin

4 comments

  • mariaskriver2@hotmail.com
   Author

   Ja, det må du endelig gøre!
   Haha.. ja, det kan hurtigt blive farligt 😉
   Kh. Maria/madgladmad

 1. Pingback: Madblogger Udfordringen part one | Madbloggernes Himmel

 2. Ihh, det indlæg fik jeg jo slet ikke kommenteret på – scusi!
  Men det ser sørme lækkert ud, kunne være jeg skulle kaste mig lidt ud i det raw-noget 😉

  Tak fordi du ville være med –
  udfordring nr 3 er lige på trapperne, mon du har lyst til at lege med igen??

  Kh La Cucina Nada

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *