Bedstemors opdkrift på leverpostej med spæk

Leverpostej

I julen var jeg hjemme i Aalborg, hvor jeg hjalp min far med at lave leverpostej. Vi bruger altid min bedstemors opskrift, som giver en god leverpostej hver gang. Og nu har jeg endelig fået fingrene i Bedstemors gamle opskrift, så nu kan jeg begynde at lave postej herhjemme også. Det er en lidt fed postej, men den smager fantastisk. Jeg kan klart anbefale den – min Bedstemor var en tryllekunstner i køkkenet. Hun har lært mig mange gode opskrifter og teknikker.

Ingredienser: Leverpostej (2 bakker)
  • 1/2 kg svinelever
  • 1/4 kg spæk
  • 2 hele æg
  • 1 stort rødløg
  • 8 groft kværnede pebberkorn
  • 3/4 spdk. salt
  • 1/2 tsk merian
  • 1/2 tsk knust salvie
  • 1/2 tsk knust rosmarin
  • 2 spk smør (kan undlades)
  • 2 spk mel
  • 2 1/2 – 3 dl mælk
Fremgangsmåde

Start med at hælde svineleveren op i en stor skål (kommer an på, hvor mange bakker du vil lave – vi lavede 8 bakker ialt).

Bedstemors opdkrift på leverpostej med spæk

 

 

Hæld derefter spækken og alt det andet op i skålen til leveren.

Bedstemors opdkrift på leverpostej med spæk

 

 

Bedstemors opdkrift på leverpostej med spæk

Pisk blandingen sammen indtil, at alt er blevet rørt godt sammen. Så skal det gerne se sådan her ud.

Bedstemors opdkrift på leverpostej med spæk

 

Hæld leverpostej blandingen op i bakkerne, og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time. Hold øje med dem undervejs.

Bedstemors opdkrift på leverpostej med spæk

 

 

Bedstemors opdkrift på leverpostej med spæk

Bedstemors opdkrift på leverpostej med spæk

Jeg fik aldrig taget et billede af leverpostejen efter, at de var færdige. Men jeg håber, at I kan visualisere leverpostejen selv 😉

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *