Koteletter i fad er ikke nogen sund ret, men lækker pga. den cremede fløde og de dejlige grøntsager! Jeg er ikke så god til grisekød, ved ikke helt hvorfor, og slet ikke bacon, men det er dog sneget sig med i denne ret, da det: for det første jo hører med til retten “koteletter i fad”, og for det andet overtalte kæresten mig til at putte det i kurven. Så det gik denne gang 😉 og det smagte jo. Med hensyn til brugen af svinekød er det måske uvidenheden om alle de mange retter med svinekød? Hmm.. det må der laves om på! Men koteletter i fad er helt klart en favorit… mmm.
Ingredienser: koteletter i fad
- 4 koteletter
- 1 pakke bacon (cirka 150 g)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignon
- 1 rød pebber
- 1 stilk bladselleri (kan udelades, havde bare lige noget liggende)
- 1 dåse flåede tomater
- 1/4 liter fløde
- salt og pebber
- cayenne pebber
- oregano
- lidt jævner – jeg synes at sovsen blev lidt tyndere end sådan som jeg bedst kan lide den, så næste gang putter jeg lidt jævner i saucen.
Fremgangsmåde
Start med at skære bacon i tern (hvis ikke du har købt det i tern fra starten) og steg det sprødt på panden. Tag det af og lad fedtet dryppe af på noget papir.
Steg koteletterne hårdt på hver side, men kun sådan at de bliver brunet og lidt sprøde. Steg dem i max 5 min. Derefter læg dem i et fad side om side.
Skær nu alle grøntsagerne i tern og svits dem hurtigt i en gryde eller i en høj pande. Når grøntsagerne er blevet svitset i cirka 5 min, skal du hælde de flåede tomater og fløde ved. Krydr med krydderier – smag den til og tilsæt evt. andre krydderier, hvis du synes det mangler. Saucen skal jævnes lidt, så den ikke bliver for tynd til risene.
Hæld saucen over koteletterne og put den i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter.
Vi valgte at servere de lækre koteletter med ris og intet andet 🙂
Jeg lader da bare være med at bruge fløde! 🙂 Philadelphia light er mindste lige så godt!
Hej Maja
Super god idé – det vil jeg da helt sikkert prøve næste gang! 🙂 Og det skiller slet ikke?
Kh. Maria/Madgladmad