Knækbrød med masser af kerner der er sundt og nemt lækkert uden mel og glutenfri

Knækbrød med masser af kerner

Jeg har haft en stor lyst til hjemmelavede knækbrød. Trangen blev især stor, da jeg i går var til barnedåb ved min smukke niece. Jeg hjalp til med at lave mad til den store dag – og til ostebordet var der selvfølgelig hjemmelavet knækbrød. Det var dog ikke mig, der stod bag. Så i aften gik jeg igang med at finde frem til en lækker opskrift og fandt ud af, at de fleste opskrifter mere eller mindre er ens – dog ingen med grahamsmel. Jeg har dog selv puslet lidt og fundet frem til denne opskrift med inspiration fra alle de andre. Synes selv den er et hit.

Ingredienser: Knækbrød
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. havregryn
  • 3 dl. hvedemel
  • 0,5 dl. grahamsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. koldtpresset rapsolie (olivenolie kan også bruges, men den er stærkere i smagen og jeg anbefaler derfor rapsolien)
Fremgangsmåde

Start med at blande alle de tørre ingredienser sammen inden, at du tilsætter olien og vandet. Rør alle ingredienserne godt sammen, og så er dejen faktisk klar til at blive rullet ud. Læg to stykker bagepapir klar på bordet og fordel dejen i to klumper – en på hvert bagepapir.

Knækbrød med masser af kerner der er sundt og nemt lækkert uden mel og glutenfri

Knækbrød med masser af kerner der er sundt og nemt lækkert uden mel og glutenfri

Find kagerullen frem og læg et ekstra stykke bagepapir ovenpå dejen. Nu er det klar til at blive rullet ud til en firkant. Jeg synes det er smart med bagepapiret, da man undgår, at kagerullen klistrer fast til dejen – og så skal den ikke rengøres bagefter 😉 Jo jo, man skal glæde sig over de små ting. Det samme udføres på klump nummer to.

Knækbrød med masser af kerner der er sundt og nemt lækkert uden mel og glutenfri

Herefter skærer du knækbrødene ud i den størrelse, du ønsker. Når de er bagt, kan de nemt skilles fra hinanden – jeg anbefaler i hvert fald at skære dem ud inden, de kommer i ovnen. Knækbrødene skal bages ved 200 grader (varmluft) i cirka 15-18 minutter indtil de er gyldne.

Det er en god ide, at opbevare dem i en lufttæt beholder, således de ikke bliver tørre og kedelige.

Knækbrød med masser af kerner der er sundt og nemt lækkert uden mel og glutenfri

Knækbrød med masser af kerner der er sundt og nemt lækkert uden mel og glutenfri

Et billede fra dåben. Jeg var så heldig at bære den smukke Anna, da jeg er Gudmor.

Follow on Bloglovin

2 comments

    • madgladmad
      Author

      Tak 🙂 De er utrolig nemme at lave – kræver ikke de store anstrengelser, og det er jo lækkert en gang imellem. Det var en skøn barnedåb, tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *