Klatkager eller risklatter er med fuldkorn og sunde pandekager uden meget sukker en sund snack til aften frokost eller brunch

Klatkager med fuldkorn

 

Jeg har et eller andet med ris – især sticky rice. Jeg ved ikke, om det både er konsistensne og smagen, men jeg elsker det. Jeg spiser dem tit uden noget til – måske er det fordi, jeg også er vild med risengrød? Vi fik ris her den anden dag, og jeg lavede med vilje for mange. Både fordi jeg så kunne småspise lidt af dem bagefter, men også fordi jeg ville lave klatkager eller risklatter som mange vist kalder det. Smagen minder mig meget om min barndom, da min mor ofte lavede dem. Eller Bedstemor for den sags skyld. Jeg har dog valgt at lave klatkager i en fuldkornsudgave, da de så bliver lidt sundere. Mandler har jeg også tilføjet, det plejede vi aldrig at få i, men de tilføj lige lidt ekstra.

Ingredienser (cirka 16-20 stk.)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl. grahamsmel
  • 1 dl. hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk sukker
  • 20 g hakkede mandler (kan udelades)
  • 240 g kogte ris
  • 2 æg
  • 2 dl. mællk

Start med at si bagepulver over i en skål med hvede- og grahamsmelet for at undgå klumper. Bland derefter vaniljesukker og sukker i blandingen. Hak mandlerne og bland dem i skålen til resten. Tilføj resten af ingredienser og pisk det godt sammen.

Lad gerne dejen hvile en halv time eller en hel time i køleskabet inden du bruger den.

Klatkager eller risklatter er med fuldkorn og sunde pandekager uden meget sukker en sund snack til aften frokost eller brunch

Klatkager eller risklatter er med fuldkorn og sunde pandekager uden meget sukker en sund snack til aften frokost eller brunch

 

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *