Kartoffel suppe og porresuppe er kartoffel- og porresuppe sund mad til aftensmad

Kartoffelsuppe med porre

Nøj hvor jeg elsker supper.. De kan virkelig bare smage af så meget! Jeg er igen igen igang med en eksamensopgave, som er ved at tage livet af mig. Jeg skal skrive en praktikopgave på 20 sider, som skal indeholde teori fra tre fag, som jeg ikke kunne følge pga. praktikperioden.. dumt! Jeg drømte mig derfor tilbage til min bachelor tid, hvor jeg altid skrev opgave med to og senere tre andre piger, som er så søde! Den ene lærte mig en super god opskrift på kartoffel- og porresuppe, men jeg kan ikke rigtig huske den.. så jeg gik lidt ud fra, hvad jeg havde i køleskabet, og så måtte jeg jo dosere mig frem. Og jeg synes faktisk, at den smager lige så godt, som jeg husker den 🙂 Så det blev en succes. Det gode ved suppe er, at man kan lave uendelige mængder, og derefter fryse det ned og så vupti, så er aftensmaden næsten serveret – skønt i eksamensperioder som denne. Der blev dog ikke noget til overs, da jeg inviterede en veninde over til spisning også, men næste gang bliver det en kæææmpe portion 🙂 Minder mig om, at jeg ønsker mig en meget stor gryde..

Ingredienser: Kartoffelsuppe med porre
  • 1,5 kg kartofler
  • 2 porrer
  • 3 fed hvidløg
  • 1,5 liter kogende vand
  • 2 grøntsagsbouillon
  • 1 dl. fløde
  • 1 chili
  • salt og peber
Fremgangsmåde

Det er meget nemt. Start med at skære kartofler, porrer (gem noget til pynt), hvidløg og chili i stykker. Kartofler og porre skar jeg i tykke skiver – resten hakkede jeg fint. Svits det i en stor gryde, så man lige får fremprovokeret de lækre smage. Lad det svitse i cirka 5 minutter.

Kartoffel suppe og porresuppe er kartoffel- og porresuppe sund mad til aftensmad eller kartoffelsuppe med porre

Kartoffel suppe og porresuppe er kartoffel- og porresuppe sund mad til aftensmad eller kartoffelsuppe med porre

Hæld derefter det kogende vand og bouillon i gryden. Lad det koge til kartoflerne er møre.

Kartoffel suppe og porresuppe er kartoffel- og porresuppe sund mad til aftensmad eller kartoffelsuppe med porre

Tag gryden af blusset, for nu skal det hele blendes med en stavblender. Du bestemmer selv, hvor tykt det skal blendes – jeg plejer at blende igennem. Når du er færdig, stiller du gryden over varmen igen og hælder fløden ved. Tilsæt peber og evt. salt, smag lige suppen inden du krydrer. Og så er suppen klar til servering.

Kartoffel suppe og porresuppe er kartoffel- og porresuppe sund mad til aftensmad eller kartoffelsuppe med porre

Jeg pyntede suppen med lidt porrer og fløde – kæresten fik også lidt stegt bacon ovenpå. Jeg havde desuden skåret nogle pitabrød ud i fire stykker og hældt lidt olie og salt på – de blev ristet i ovnen.

Follow on Bloglovin

4 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *