kartoffelpizza med mozzarella og timian

Kartoffelpizza

Da jeg lavede sundhedssuppen, tænkte jeg, at der gerne måtte være lidt tilbehør dertil. Jeg lavede derfor nogle kartoffelpizzaer i stedet for det almindelig brød, som ofte bliver serveret til suppe.

Ingredienser: kartoffelpizza dej (3-4 pizzaer)
  • 300 g tipo 00 hvedemel
  • 200 g durummel
  • 1/2 spk. salt
  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spk olivenolie
Ingredienser: Kartoffelpizza fyld
  • 2 bagekartofler
  • timian eller rosmarin
  • mozzarella
  • olivenolie
 Fremgangsmåde

Start med at gøre dejen klar, da den skal hæve i cirka 3 timer – hvis ikke du har så lang tid, så tilsæt lidt ekstra gær. Opløs gæren i det lunkne vand. Bland de to typer mel sammen i en anden skål og tilsæt saltet og olien. Bland gæren ud i resten af ingredienserne og ælt dejen grundigt til den føles smidig og elastisk.

 

kartoffelpizza med mozzarella og timian

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer eller natten over i køleskabet. Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud til pizzaer. Brug gerne durummel til udrulning, da det giver en sprød skorpe. Jeg putter også olivenolie på bagepapiret under pizzaer, da det er med til at give en dejlig sprød bund.

Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver. Jeg brugte bare en almindelig kartoffelskræller. Fordel de tynde skiver over pizza dejen og tilføj mozzarella, krydderurter, salt og lidt olivenolie.

kartoffelpizza med mozzarella og timian

Bag pizzaerne i en meget varm ovn. Jeg har ikke en pizzasten, men kompenserer med en varm bradepande 😉 Pizzaerne skal bages ved 250 grader i cirka 10-15 minutter. Hold øje med pizzaerne.

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *