Kartoffelmos er især godt til simreretter og i denne kolde tid. Jeg bliver dog altid overrasket over, hvor mange kartofler man kan spise bare fordi, det bliver til mos? Denne gang ville jeg dog prøve noget nyt i stedet for den traditionelle måde og tilføjede rodfrugter sammen med kartoflerne.
Ingredienser: Kartoffelmos med rodfrugter
- 800 g kartofler
- 200 g rodfrugter (fx gulerødder, persillerod, rødbede etc.)
- 1,5 dl. mælk
- 50 g smør
- salt og peber (først efter at du har blendet det til mos)
Fremgangsmåde
Skræl kartofler og rodfrugter og kog dem til de er møre. HUSK ingen salt i kartoffelmosen, da saltet er medvirkende til, at kartoflerne bibeholder deres stivhed, og det er ikke godt til mosen. Når det er kogt færdigt hælder du vandet fra og lader dem stå og dampe lidt. Put mælken i lidt af gangen, mens du blender eller pisker mosen. Tilsæt til sidst smøren. En lækker tilføjelse ville være noget frisk hakket persille.. mmm.
Jeg kan godt lide, hvis mosen ikke er pisket eller blendet helt tynd. Det er lækkert, hvis man kan se nogle små stykker gulerod eller persillerod – det giver en mere rustik fornemmelse. Hvis du tilføjer rødbede, får mosen en flot lilla farve.
Skriv et svar