Jeg har bagt virkelig mange kanelsnegle gennem mit bageliv. Og kanelsneglen er en af mine yndlingskager. Det eneste der undrer mig ved den velsmagende lille snegl, er, at de nærmest ikke kan holde sig fugtige og snaskede mere end en dag. Dagen efter er de tørre og ugidelige – med mindre man giver dem en tur på risteren eller luner dem lidt i ovnen. Jeg er derfor begyndt at fryse dem ned.
Kanelsneglene kan fryses ned på to forskelligemåder, nemlig inden de bliver bagt eller lige efter, de er blevet bagt. På den måde kan du hurtigt tage dem op af fryseren og voila – så har du friskbagte kanensnegle. Både til uventede gæster eller den uventede sukkertrang.
Snaskede kanelsnegle UDEN tørre kanter
Prep
Cook
Total
Yield 12 kanelsnegle
Ingredients
Dej
- 1,5 dl.mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 spsk. vaniljekorn (eller vaniljesukker)
- 1 spks. kanel
- 1/2 spsk kardemomme
- 50 g sukker
- 2 tsk salt
- 425-450 g hvedemel
- 100 g blødt smør
Remonce
- 200 g smør
- 125 g sukker
- 2 spsk. kanel
Instructions
Start med at lune mælken. Opløs gæren i det lune mælk og tilsæt derefter de to æg. Rør ingredienserne sammen.
Bland de tørre ingredienser i en skål og hæld det op i skålen. Når det er kørt godt sammen, så tilsætter du det bløde smør ved at skære det i små stykker. Det tager lidt tid at blive rørt sammen med resten. jeg bruger altid en røremaskine, da det nu skal røres sammen i cirka 10 minutter.
Tjek op på dejens konsistens undervejs. Det kan variere alt efter, hvilket hvedemel du bruger, men sørg for at dejen er klistret, men ikke våd. Lad dejen hæve i 20 minutter.
Du kan lave din remonce imens ved at røre de tre ingredienser sammen i en skål til den lækreste kanelsnask.
Når dejen har hævet de 20 minutter skal du rulle den ud i en rektangel på cirka 50 x 40 cm. Fordel din remonce forsigtigt på dejen med en kniv - helt ud til kanten. Rul dejen sammen fra den smalleste side.
Skær dine kanelsnegle ud. Jeg skærer dem i 12 stykker, så de bliver store og flotte, men du bestemmer selv størrelsen. Det vigtigste er, at du sætter dem i et ildfast fad bagefter. Jeg smider dem i et fad, så al den gode remonce ikke løber ud på fx bradepanden, men i stedet samler sig i bunden og bliver i kanelsneglen. Derudover undgår du tørre kanter.
Lad sneglene hæve i 45-60 minutter.
Pensl dem med sammenpisketæg og bag dem i 20 minutter ved 180 grader.
Courses Kage
Frisk på en udfordring mere? Tjek min opskrift på banakage eller flødeboller.
Skriv et svar