kanelsnegle uden æg er snasket og dejlige snegle

Nemme kanelsnegle uden æg

Der er ikke noget bedre end en lille eftermiddagssnack til kaffen. Kanesnegle har altid været et hit hjemme hos os. Denne gang havde vi ingen æg, så opskriften blev uden. Opskriften er en meget enkel, let og hurtig, og så får man nogle lækre svampede kanelsnegle! Og de kan sagtens fryses ned, så du hurtigt kan få friskbagte kanelsnegle, hvis der skulle komme uventede gæster. Hvis du vil fryse dem ned, skal du gøre det lige efter, at du har rullet og skåret dem ud – så de er ubagte. Når du vil bruge de frosne snegle, skal du bare tage dem op i god tid, så de kan nå at tø lidt op.

Ingredienser

Dej:

Fremgangsmåde

Start med at opløse gæret i det lunkne vand. Bland herefter resten af ingredienserne i og rør rundt godt rundt. Dejen skal nu hæve i cirka 20 min.

Imens dejen hæver kan du snildt gå igang med fyldet. Bland det bløde smør sammen med sukker og kanel (og evt. hakkede nødder eller fx revne æble) til én masse. Når dejen har hævet færdigt skal den rules ud, hvorefter fyldet smøres på. Når fyldet er ligeligt fordelt, skal dejen rulles sammen til en pølse.

kanelsnegle uden æg er snasket og dejlige snegle

 

kanelsnegle uden æg er snasket og dejlige snegle

Skær herefter pølsen ud i skiver – alt efter hvor store du ønsker, at kanelsneglene skal være. Lad dem hæve for 2. gang i cirka 20 min. Sneglene skal bages i cirka 12 min ved 200 grader.

kanelsnegle uden æg er snasket og dejlige snegle

Hvis du gerne vil fryse kanelsneglene ned, skal de fryses ubagte (ligesom på billedet ovenover), så undgår man, at de bliver tørre ved genopvarmning og i stedet som nybagte. Tag kanelsneglene op af fryseren 30 min. før, at de skal i ovnen – så de kan nå at tø lidt op. De skal have samme tid og samme varme som tidligere nævnt.

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *