Endnu en overspringshandling er udført. Jeg har lavet kanelsnegle. Denne gang med en opskrift fra en af mine nye kogebøger. Jeg tilføjede dog et æg og lidt ekstra mel til den oprindelige opskrift. Hvis du er mere til kanelsnegle uden æg, kan du blive inspireret af min opskrift på kanelsnegle uden æg.
Ingredienser: Kanelsnegle (20 stk)
- 50 g smør
- 2 1/2 dl. mælk
- 25 g gær
- 1/2 dl. sukker
- 1 æg
- 1 tsk stødt kardemomme (kan udelades)
- ca. 7 1/2 – 8 dl. hvedemel
Fyld: Kanelsnegle
- 100 g smør
- 1 dl. sukker
- 2 tsk kanel
Fremgangsmåde
Start med at smelte smøren. Vores komfur er i øjeblikket gået i stykker, da min søde søde kæreste er kommet til at tabe en balsamico glas flaske ned på pladerne. I kan se, hvor flot det ser ud i indlægget om det ødelagte komfur. Vi har derfor lånt et camping blus af mine forældre. Så hjemme ved os ser det sådan ud:
Tag gryden af varmen, og hæld mælken i, således det bliver lunken. Opløs herefter gæren heri.
Hæld sukker og kardemomme i blandingen. Hvis du ikke er så meget for kardemomme smagen så nøjes med lidt mindre end en tsk. kardemomme. Det kan godt overdøve smagen.
Hæld nu mel i lidt af gangen, indtil dejen er smidig og slipper skeen eller hånderne. Det varierer ofte, hvor meget mel man skal bruge, så her er det vigtigt, at du mærker efter om den er klar.
Sådan så min kanelsnegle dej ud inden den tog til hævning.
Lad dejen hæve til dobbelt størelse. Jeg lod min stå på køkkenbordet i 4 timer, men den kan godt klare mindre tid.
Rul dejen ud på et bord dækket med lidt mel. Du kan rulle dejen ud efter behov. Jeg foretrækker at rulle den tyndt, så er der nemlig mere plads til det lækre fyld og ikke så meget dej imellem lagene.
Smør fyldet ovenpå den udrullede dej.
Og så skal du i gang med at rulle dejen sammen til en roulade. Skær skiver på ca. 1 1/2 cm. eller større. Igen efter hvad du lyster. Jeg foretrækker dem flade – måske endda mere flade end dem jeg lavede her. Du kan altid trykke dem fladere når du lægger dem over på bagepladen.
Et tip! Når du lægger dem på pladen, er det en god ide at folde den yderste dejstump ind under sneglen, så forhindrer du, at sneglen ikke åbner sig inde i ovnen (det glemte jeg selvfølgelig selv i al min iver efter de snaskede kanelsnegle, men nu er tippet givet videre).
Lad sneglene hæve 1/2 time, og så er de klar til at blive bagt i ovnen ved 180 grader i ca. 8-12 minutter – de skal gerne være gyldne.
Og så flotte blev de til sidst.
Jeg havde ikke flere æg, men ellers ville jeg have penslet dem med lidt æg, så bliver de nemlig super flotte! Du kan også hælde lidt sukker eller glasur over inden servering. Men pas på, det bliver hurtigt meget sødt.
Ej nogle hyggelige billeder! Totalt overskudsagtigt lige at lave kanelsnegle når campingblusset skal i brug. De ser så dejlige ud!
KH Maiken/Dronningemad
Hej Maiken!
Tak, det er dejligt, at du synes det! Ja der skal meget til for at holde en væk fra at bage 😉 Men det var faktisk også lidt hyggeligt at lave mad på den, men heldigvis har vi fået et nyt komfur – det er nu lidt lettere 🙂
Kh. Maria