Så er endnu en hjemmelavet gave klar 😉 Jeg har lavet en juleversion af jordbærmarmeladen, hvor jeg har puttet valnødder i marmeladen. Det giver en dejlig variation og supplement til den søde jordbærmarmelade.
Ingredienser: Jordbærmarmelade
- 450 g syltesukker (hvis ikke du har syltesukker, så se hvordan jeg laver hindbærmarmelade)
- 750 g jordbær
- 1/2 vaniljestang
- 50 – 75 g valnødder (til jul er smuttede groft hakkede mandler lækkert)
Fremgangsmåde
Start med at hakke valnødderne i passende størrelser, de skal helst ikke være for store.
Skrab derefter kornene ud af vaniljestangen. Put gerne lidt sukker på skærebrættet, det er med til at få alle de lækre vaniljekorn med! Når du har skrabet kornene af stangen, sidder de ofte fast på kniven, og så er sukkeret med til at frigive de små guldkorn.
Kom herefter valnødder, vaniljekorn, de udskrabede vaniljekorn, sukker og jordbær ned i en gryde.
Marmeladen skal koge i ca. 30 min. Hæld den færdige marmelade i nogle skoldede glas, mens det stadig er varmt. Husk at tage de udskrabede vaniljestænger op inden, at du hælder marmeladen på glas.
Pas på, at marmeladen ikke brænder på, også selvom den står på laveste varme. Hvis den brænder på, kan det smages på marmeladen.
Det er jo min fantastiske marmelade opskrift 😀 – Er da (næsten) helt stolt over at have den med i din super fine madblog søde Mari 🙂
Du kan godt være stolt 🙂 Den er jo god!