Restaurant Indien med indisk mad i københavn til billige penge god pris til Indiens Nationaldag den 26. januar

Indiens Nationaldag den 26. januar

For nogle år siden var jeg på rygsækrejse til Indien, hvor jeg virkelig fik smagt på en masse indiske lækkerier. Inderne er jo helt fantastiske til at bruge en masse forskellige krydderier på kryds og tværs, og kunne da heller ikke lade være med at købe en masse krydderier med hjem. Indien er super gode til vegetar retter, som får helt nye smage end dem vi kender herhjemme. Køer er hellige i Indien, og det er derfor ofte kylling eller vegetar retter, som er repræsenteret på menuen. Personligt er jeg vild med indisk mad, og jeg vil derfor gerne være med til at slå et slag for, at vi danskere får flere øjne op for de fantastiske smage, som blot venter os i det indiske køkken.

I dag den 26. januar er det Indiens Nationaldag og derfor en perfekt anledning til at skrive om mit restaurant besøg hos den indiske restaurant, Verandah, i København, som ligger gudeskønt lige ned til kanalen i stueplan hos The Standard. Verandah er den første moderne indiske restaurant i København og serverer nutidig pan-indisk mad med fokus på sæson og regionale råvarer.

Restaurant Indien med indisk mad i københavn til billige penge god pris til Indiens Nationaldag den 26. januar

Vi blev mødt af en skøn værtinde, der fulgte os ind i restauranten, hvorefter vi blev fulgt ned til vores bord – med udsigt direkte til kanalen. Hold nu op en beliggenhed. Meget hurtigt blev vi introduceret til en lille snack inden forretten akkompagneret af en fantastisk cocktail, som jeg ville ønske, at jeg selv kunne kreere. Jeg har senere fundet ud af, at drinken hedder “Quinine Sour” og den søde bartender har puttet London Dry Gin, tonic sirup, ingefær, et friskt karry blad, lemon og æggehvider i glasset. Den havde en suveræn friskhed og alligevel en skøn blødhed pga. æggehviderne. Mums.

Restaurant Indien med indisk mad i københavn til billige penge god pris til Indiens Nationaldag den 26. januar

Inden forretten fik vi endnu en lille starter, som var et shot af en krydret suppe med en risbolle ved siden af. Til forret fik vi en vegetar og en ret med kammusling (se billede), som smagte skønt med et stærkt touch af chili. Og læg lige mærke til den lille detalje med salt omkring skallen. Lækkert.

Restaurant Indien med indisk mad i københavn til billige penge god pris til Indiens Nationaldag den 26. januar

Vi havde ikke regnet med så mange “ekstra” retter, som kom ind imellem de tre oprindelige retter. Vi var helt overvældet af lykke – jeg deler heldigvis min passion for god mad med kæresten. Selvom det er små retter, så er det altså et kæmpe plus – og så føler man jo virkelig, at man får noget for pengene (ja, jeg er jyde).

Restaurant Indien med indisk mad i københavn til billige penge god pris til Indiens Nationaldag den 26. januar

Restaurant Indien med indisk mad i københavn til billige penge god pris til Indiens Nationaldag den 26. januar

Efter hovedretten (se billede ovenfor) fik vi en lille ret til at neutralisere smagsløgene og gøre dem klar til desserten. Retten bestod af en lille mangois (tror jeg) og kandiserede rosenblade. Det glemmer man nogle gange at tænke på – især ved stærk mad, så det var en lille luksus for ganen. Desserten, som jeg jo altid glæder mig til, og som jeg går meget op i, var en slags æblekage med nogle utrolig smagsfulde krydderier, som vi ikke kender fra den danske version, men som egentlig passede perfekt til den samlede menu. Dertil kom en kokosis og en spiselig blomst, som passede perfekt til den krydrede kage.

Restaurant Indien med indisk mad i københavn til billige penge god pris til Indiens Nationaldag den 26. januar

Restaurant Indien med indisk mad i københavn til billige penge god pris til Indiens Nationaldag den 26. januar

Til alle retterne fik vi forskellige slags vin, som personalet anbefalede. Og det kan du roligt stole på – både hvidvin, men især rødvinen smagte intet mindre end fantastisk. Og jeg er faktisk lidt irriteret over, at jeg ikke fik fat i navnet.

Alt i alt et dejligt gensyn med indisk mad, som jeg må indrømme var lidt mere gourmet end det indisk mad, som jeg indtog på min rejse. Men en skøn tur ned af “memory lane” med utallige associationer til min rejse, kulturen og maden, som udløste en del “mmm”er. Et skønt skønt personale, der konstant var opmærksom på sine gæster! OBS: de snakker engelsk – så vær forberedt på at øve dine adjektiver – mine slap op efter de første tre gange, og sad og “flovede” mig lidt over mine “very nice” og “very good” gloser til de venlig tjenere.

Til det vigtigste: Jeg vil helt klart anbefale at tage et smut forbi Verandah, som laver utrolig lækkert mad, fed fed beliggenhed og har et skønt og serviceorienteret personale!

Restaurant Indien med indisk mad i københavn til billige penge god pris til Indiens Nationaldag den 26. januar

 

Follow on Bloglovin

4 comments

  • Madgladmad
   Author

   Kære Mette. Det var virkelig også bare lækkert 🙂 Jeg er vild med indisk mad, så jeg skal da helt sikkert lige tjekke Punjab ud næste gang. Tusind tak for tippet! Kh. Maria/Madgladmad

 1. Olivia Jørgensen

  Jeg har også både prøvet Verandah og Punjab, som laver excellent indisk mad. Jeg synes dog også virkelig, at du bør prøve Restaurant Guru overfor Dagmar Bio (http://www.guru.dk). Virkelig god mad og super flot indretning (samme lamper som Verandah ;-)).

  Bare et tip. Olivia

  • Madgladmad
   Author

   Hej Olivia
   Jeg elsker tips om nye gode steder! 🙂 Tusind tak. Guru kommer helt sikkert på min To-do-liste 🙂
   Du må ha’ en herlig dag!
   Kh. Maria/Madgladmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *