Hyldeblomst sirup af hyldeblomstsaft til Panna Cotta dessert

Hyldeblomstsirup

Jeg har for tiden hyldeblomst på hjernen, da jeg for et par dage siden lavede hyldeblomstsaft. Og her for et par dage siden lavede jeg panna cotta med hyldeblomst og friske jordbær til dessert. Derudover lavede jeg en sirup, som egentlig var meningen skulle hældes over de friske jordbær, men jeg synes, at panna cottaen var fin sød i sig selv, så jeg droppede at servere den dertil. Men bare rolig den skal nok blive brugt, da den er utrolig lækker til fx pandekager, yoghurt, müsli eller andet lækkert – kun fantasien sætter grænser. Jeg har også tænkt mig at bruge den i en dressing til en fin sommersalat, hvor jeg tror, at den vil passe perfekt. Har du nogle gode ideer?

Jeg lavede kun en lille portion hyldeblomstsirup, da det skulle passe til desserten, men du kan selvfølgelig bare gange op alt efter, hvor meget du skal bruge.

 Ingredienser: Hyldeblomstsirup
  • 2 dl. hyldeblomst saft
  • 1 dl. sukker
  • 1/4 vaniljestang
Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienserne i en gryde og lade det koge indtil det tykner. Det må gerne buldre koge, det er meningen.

Når det begynder at tykne og får en sirupagtig konsistens, så er det færdigt. Det skal nok koge cirka 8-10 minutter, men prøv dig frem, da det afhænger af grydens størrelse, og hvor stor en portion hyldeblomstsirup, du laver.

Hyldeblomst sirup af hyldeblomstsaft til Panna Cotta dessert

Hyldeblomst sirup af hyldeblomstsaft til Panna Cotta dessert

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *