Hjortesteg er vildt kød der er god til gæster eller nytårsmenu med krydderurter og kartofler

Hjortesteg med friske krydderurter

Som “fattig” studerende står menuen ofte på hakket kød af den ene eller anden form. Nogen gange kan det godt være lidt trættende, derfor er det også fantastisk at være hjemme på besøg hos sine forældre eller svigerforældre, som ofte bidrager med lidt ekstra lækkert på kødfronten. For et stykke tid siden var der bonus – en hjortesteg 🙂 Den skulle selvfølgelig bruges til en helt særlig aften, så da vi havde besøg af bigbrother og påhæng stod valget klart. Vi skulle da finde ud af den hjortesteg, og den skulle kræses om! Herunder kan du se, hvordan vi tilberedte den.

Ingredienser: Hjortesteg (cirka 4 personer)
  • Hjortesteg (cirka 1 kilo)
  • Salt og peber
  • Friske krydderurter; persille, rosmarin,
 oregano, timian, purløg (eller hvad du lige har)
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 dl. rødvin
  • 1 liter bouillion
  • 1-2 dl. piskefløde
Fremgangsmåde

Start med at krydre stegen med salt og peber, og steg den i ovnen i 10 min. ved 225 grader inden, krydderurterne svøbes ind i stegen.

Imens kan du lave krydderurteblandingen. Hak de friske krydderurter fint og hæld det hele i en skål og bland det med olien. Når det er blandet godt sammen, skal stegen smøres ind i blandingen. Herefter skal den i ovnen ved 160 grader i en lille times tid.

Hjortesteg er vildt kød der er god til gæster eller nytårsmenu med krydderurter og kartofler

Sørg for at have noget under stegen, som kan samle alt den lækre kraft, som senere skal bruges til sovsen. I bradepanden under stegen blandes en fond af rødvin og bouillon, der jævnligt hældes over stegen, så den ikke tørrer ud.  Når stegetermometret viser 72‑75 grader, er stegen færdig. Tag nu stegen ud, og pak den ind i folie, hvor den skal hvile i ca. 15-20 min, inden den skæres ud.

Hjortesteg er vildt kød der er god til gæster eller nytårsmenu med krydderurter og kartofler

Stegefonden hældes i en gryde sammen med 1‑2 dl. piskefløde, det kan være nødvendigt at hælde lidt ekstra rødvin eller piskefløde ved, men smag dig frem.

Vi serverede en god salat og nye kartofler, der var vent i lidt smør og frisk purløg. Og selvfølgelig tyttebær syltetøj, som er uundgåelig til vildt.

Hjortesteg er vildt kød der er god til gæster eller nytårsmenu med krydderurter og kartofler

Follow on Bloglovin

4 comments

    • madgladmad
      Author

      Opskriften kan i hvert fald anbefales 🙂 Det er ikke så tit, hvis ikke det er første gang, at jeg laver mad med hjortekød. Men jeg blev positiv overrasket, da kødet er utrolig mørt og rent, der er ikke meget fedt i sådan en steg.

      Tak, jeg skal huske opskriften, hvis jeg engang laver rullesteg – den ser nemlig rigtig lækker ud! 🙂

  1. Jeanette Pedersen

    Hej.
    Jeg vil rigtig gerne lave denne opskrift til nytår. Men er det rigtig forstået at opskriften er til 4 personer?

    Hilsen Jeanette

    • mariaskriver2@hotmail.com
      Author

      Hej Jeanette
      Åhh.. jeg er så ked af, at jeg først har set din kommentar nu. Opskriften er til cirka 4 personer, kan dog huske, at der blev lidt tilovers til en dejlig biksemad dagen efter. Og stegen mener jeg, var på omkring 1 kilo. Jeg håber, at det alligevel lykkedes med stegen, og at du havde en dejlig nytårsaften.
      Kh. Maria/Madgladmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *