Det er hurtigt, nemt og super lækkert at lave sit eget vaniljesukker. Det “vaniljesukker” man kan købe i supermarkedet er ofte lavet af vaniljearoma. De fleste af disse vaniljesukker-produkter er lavet af flormelis, kunstig vanillearoma, og vaniljestangshylstre (et restprodukt hvor der næsten ikke er mere smag tilbage), som er tørret og derefter fintmalet, således det ligner vanillekorn. Smagen er meget kemisk og minder ikke det mindste om den gode naturlige vanillesmag. Det er derfor en god ide, at lave sit eget vaniljesukker – så ved man hvad der er i, og så smager det bare meget bedre 🙂
Jeg har fundet to måder at lave sit eget vaniljesukker på, som jeg synes fungerer godt – alt efter hvilken konsistens man ønsker.
Den første metode
Find et passende glas med låg. Hæld sukker i 2/3 af glasset. Start ud med at skrabe kornene fra én vaniljestang, og hæld det ned til sukkeret. Husk at putte den udskrabede vanilje stang med – evt. halver den.
Nu har du startet processen. I fremtiden: Hver gang du har brugt og skrabet vanillekornene ud af en vanillestang, skal du putte resterne ned i glasset. Det vil sige, at du anvender vanillestangen, som du ellers ville have smidt i skraldespanden, og lægger den ned til sukkeret. Husk at ryste glasset, så det hele bliver blandet. Sukkeret tager smag fra vaniljestængerne! Det er vidunderligt nemt, og så genbruger man de lækre vaniljestænger. Hver gang du så har brugt af vanillesukkeret, fylder du blot lidt ekstra sukker i glasset, og så fylder du løbende op med nye udskrabede vanillestænger.
Den anden metode
Denne metode kræver, at du gemmer alle de udskrabede vaniljestænger og lader dem tørre. Herefter blender du dem – jeg bruger fx en kaffekværn til at kværne de tørre stænger. Samtidig kværner jeg også lidt sukker, således det bliver til flormelis. Jeg blander det derefter med stængerne. Når du hælder det på glas, skal de lige sies inden, så der ikke kommer for mange klumper med. Klumperne kan du lige kværne endnu engang evt. med lidt sukker – for at få det hele med.
Skriv et svar