grøn pesto der er basilikumspesto smager godt og er nemt at lave

Hjemmelavet pesto

 

Det pesto som man ofte køber i supermarkederne, for en rund tier, skuffer mig gang på gang. Det smager altså bare ikke som pesto! basta. Det er ikke altid, at jeg har tid til at lave mit eget, selvom man burde, fordi det smager jo laaangt bedre! Men når tiden er, så laver jeg det selv. Det her er en af de opskrifter, som jeg altid laver på slum, så jeg har ikke en præcis opskrift, men jeg  smager mig i stedet frem til den rette smag. Jeg kan dog fortælle hvilke ingredienser jeg bruger til min pesto 🙂

Ingredienser: pesto

  • bladene fra en eller en halv potte basilikum
  • en håndfuld letristede (på panden – kan dog undværes) pinjekerner
  • En god håndfuld revet parmesan
  • En god skvat olivenolie (cirka 1 dl)
  • salt og pebber (smag til)
  • hvidløg (1-2 fed)
  • lidt citron (smag dig frem)
  • evt. tilsæt lidt ruccola – det giver en let krydret smag

Fremgangsmåde: pesto

Jeg blander alle ingredienserne i samme skål på samme tid, og så bruger jeg min stavblender til at mikse det hele sammen. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid i, men hellere blendet én gang for meget end for lidt – det er ikke så lækkert med de store bidder hvidløg, der ikke lige nåede blenderens skarpe tunge 😉

Husk at smage til undervejs, så du får det lige som du gerne vil have det. Nogen dage er jeg fx til en dejlig, stærk hvidløgsmag og andre dage, vil jeg have den mere syrlig. Så det er alt efter, hvilket humør du er i, og hvad det skal bruges til. TIP: kan også laves med soltørrede tomater. Det giver en helt anden smagsoplevelse. Det er ikke den bedste olie, som de ligger sammen med, men alligevel bruger jeg lidt af olien i min pesto, da de har givet en dejlig smag af tomater, som giver en ekstra smag til den hjemmelavet pesto.

pesto basilikum grøn pesto

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *