Maltsirup er kogt ind af malt øl og kan bruges i boller kager og andre hovedretter mad

Hjemmelavet maltsirup

Til en af de mange julefrokoster, som man jo er til i julen, fik jeg et fantastisk hjemmebagt brød til skrub-af-suppen. Det var min fætter Bo, som havde slået en dej op til mørke maltbrød. Jeg glædede mig sådan til at smage det, da det endelig kom ud af ovnen. Skorpen havde en lækker mørk farve, som jeg fik fortalt var grundet maltsiruppen. Maltsirup tænkte jeg.. hmm.. det havde jeg ikke hørt om før, så jeg begyndte at søge efter det på nettet. Det kan både bruges i rugbrød, marinader og sågar slik. Og jeg tror også, at det vil være godt i fx øllebrød, som er en af mine favoritter til morgenmaden. Det vil kunne erstatte de fleste søde ting, såsom sukker, i en lang række opskrifter. Nå men.. jeg fandt hurtigt ud af, at prisen var i den dyre ende, da maltsiruppen koster mellem 40-55 kr., og så kan det pludselig blive dyrt, hvis man bager ofte. Jeg besluttede mig derfor for at lave mit eget, og jeg gik igang med at researche. Det eneste jeg skulle bruge var en mørk øl og noget farin – sidstnævnte havde jeg, så jeg skyndte mig over i Løvbjerg, hvor jeg, med lidt hjælp fra far i telefonen, fandt en mørk øl. Jeg valgte en Guiness Draught, hvor der var 44 cl. øl i. Den var heldigvis på tilbud, så jeg gav kun 16kr. Det vil sige, at det kostede mig 16kr. + 4kr. = 20kr. for mit eget maltsirup, hvilket er næsten halv pris. Så det kan godt betale sig 🙂

Ingredienser
  • 4,5 dl. mørk øl (jeg brugte en Guiness draught på 44 cl.)
  • 3,5 dl. farin
Fremgangsmåde

Hæld de to ingredienser i en gryde og lad det koge i cirka 30-45 min indtil det får en fast sirup-agtig konsistens. Rør gerne rundt imens. Det kan være, at det skal have mere eller mindre, så hold øje undervejs. Når det er færdigt skal siruppen i skoldede glas og køle lidt af. Jeg tror, at det vil kunne holde sig cirka 3 uger i køleskabet.

NOTE: Det hjemmelavede maltsirup er lidt sødere, end det man køber, og du skal derfor ikke anvende den samme mængde, som foreslået i opskrifterne. Bare put lidt mindre i. Jeg har fx brugt det i mine mørke maltboller, som jeg fik opskriften på af min fætter. Der undlod jeg at putte det ekstra farin i opskriften.

Maltsirup er kogt ind af malt øl og kan bruges i boller kager og andre hovedretter mad

Maltsirup er kogt ind af malt øl og kan bruges i boller kager og andre hovedretter mad

 

 

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *