hyldeblomstsaft med hyldeblomst kan laves til sirup eller saft til en dessert eller salat

Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Har du været ude at plukke hyldeblomst? Du kan bruge hyldeblomst til meget, men jeg har valgt at lave hyldeblomstsaft af dem, som jeg har samlet. Hvad plejer du at bruge dine hyldeblomster til?

Ingredienser: Hyldeblomstsaft
  • 15 hyldeblomst skærme
  • 700 g sukker (fx 300 g rørsukker og 400 g hvidt sukker)
  • 2-3 økologiske citroner
  • 2 liter vand
Fremgangsmåde

Start med at skære alle hyldeblomstskærmene fri fra stilkene, og hæld dem op i en stor skål. Vandet skal senere hældes over blomsterne, så den skal passe til det antal liter du ønsker at lave.

Hæld sukker og vand op i en stor gryde. Jeg valgte at blande rørsukker og almindeligt hvidt sukker, da jeg synes rørsukkeret har en dejlig karamel smag, som jeg gerne ville fremhæve i saften. Skær herefter citronerne i skiver og kom dem op i gryden sammen med sukkeret og vandet. HUSK at bruge økologiske, usprøjtede citroner!

hyldeblomstsaft med hyldeblomst kan laves til sirup eller saft til en dessert eller salat

Nu skal det hele blot koges op til under kogepunktet og til, at sukkeret er opløst. Derefter hældes det over hyldebomsterne. Det skal nu trække i minimum 12 timer, hvorefter du kan skal si det og hælde det på flasker. Jeg skyllede lige mine flasker med lidt atamon inden jeg kom det på. TIP: Jeg lavede 4 liter og frøs derfor meget af det ned i fryseren i nogle halv liters plastikflasker.

hyldeblomstsaft med hyldeblomst kan laves til sirup eller saft til en dessert eller salat

hyldeblomstsaft med hyldeblomst kan laves til sirup eller saft til en dessert eller salat

hyldeblomstsaft med hyldeblomst kan laves til sirup eller saft til en dessert eller salat

Jeg havde ikke lige en flot flaske, så brugte en gammel hyldeblomst flaske fra Rynkeby 🙂

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *