perfekt opskrift på burgerbolle med fuldkorn og amarikansk opskrift burger med sesam

Hjemmelavede burgerboller

 

Når kæresten vælger aftenens menu, er det selvfølgelig burger. Det eneste krav fra min side er, at jeg altså selv ville bage burgerbollerne. Jeg er nemlig ikke vild med købe burgerboller, da de er fyldt med luft, meget hvidt mel og en masse e-numre, så dem springer jeg let og elegant over. Det tager altså heller ingen tid at lave sine egne burgerboller – og så kan man helt selv bestemme, hvad man vil have i.

Ingredienser (6 stk)
  • 3 1/2 dl. lunken vand
  • 25g gær
  • 1 1/2 spsk olie
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 350g hvedemel
  • 150g grahamsmel
  • 125g durummel (kan erstattes af hvedemel)

Oplæs gæren i det lunkne vand. Hæld derefter olie, salt og sukker i vandet. Bland hvedemel, grahamsmel og durummel sammen inden det blandes i vandet med de andre ingredienser. Ælt det hele godt og grundigt sammen og lad det hæve i cirka en halv time.

perfekt opskrift på burgerbolle med fuldkorn og amarikansk opskrift burger med sesam

 

Efter de har hævet i en halv time skal dejen formes i seks stykker. Form seks flade boller og lad dem efterhæve i 1-2 timer (jeg havde kun 1/2 time, og de blev ogå fine, men de har godt af at hæve i hvert fald en time). Pensl dem med lidt mælk og strø med sesamsfrø.

Burgerbollerne skal have cirka 8-10 minutter i en 210 grader varm ovn.

perfekt opskrift på burgerbolle med fuldkorn og amarikansk opskrift burger med sesam

 

Follow on Bloglovin

2 comments

    • mariaskriver2@hotmail.com
      Author

      Hej Frederikke.
      Tusind tak – det er jeg glad for at høre! Jeg er selv ret vild med at bage boller og kager, så din blog er da helt sikkert noget for mig – dine drømmemuffins ser super lækre ud 😉
      Kh. Maria/Madgladmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *