Jeg husker tydeligt en bestemt kage, som vi bagte i børenhaveklassen. Super simpel opskrift bestående af en smørdej og en lækker blød midte af syltetøj. Vores lærer kaldte dem noget med “knapper”. De var simpelthen så gode, og jeg lavede dem tit derhjemme – godt nok først da jeg blev lidt ældre og selv måtte håndtere ovnen. Denne opskrift minder meget om mine børenhave-knapper-småkage-minder og de får mig derfor altid i så godt humør. Det er egentlig bare hindbærsnitter lavet meget en dejlig smørdej, skåret ud i fine små knapper, og tilføjet en god klat hjemmelavet hindbærmarmelade!
Hindbærsnitte
Ingredients
Smørdej
- ½ vaniljestang
- 70 g flormelis
- 150 g stuetempereret smør
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl vand
Hindbærfyld
- 250 g hindbærmarmelade
Glasur
- ca. 200 g flormelis (prøv dig frem - det kommer an på, hvor tyk du vil ha' den)
- en anelse vand
- Pynt: sukkerkugler, frysetørret hindbær eller andet drys
Instructions
1) Start med at flække vaniljestangen og skrab kornene ud. Husk at gemme vaniljestangen - hvorfor? Se her. Kornene skilles nemmere ad, hvis du tager lidt af den afmålte flormelis og maser det sammen med kornene med en lille palet på bordet. Et trick jeg har lært af Blomsterberg (Bagedronningen nr. 1!).
2) Bland nu vaniljekornene sammen med den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver. Du skal nu igang med at ælte massen godt sammen. Til sidst tilsætter du vandet, hvorefter dejen gerne skulle blive smidig og glat.
3) Dejen skal nu puttes i en skål i køleskabet, hvor det gerne må stå i cirka ½ time inden udrulning. Det er nemmere at arbejde med smørdejen, hvis den er kold. Den kolde dej rulles nu ud, således det er muligt at stikke små runde hindbærknapper ud af dejen.
4) Knapperne bages i cirka 10 – 12 minutter ved 200 grader. Det er helt i orden, hvis knapperne virke lidt “halvbagte”, det gør ikke noget. Knaperne skal nu afkøles og derefter forenes med den gode hindbærmarmelade.
Notes
Hvis du har lyst, kan du putte glasur eller andet pynt oven på de fine knapper! De er nu klar til at blive nydt..
Er du vild med hindbær? Så synes jeg klart, du skal smutte et forbi en af mine andre opskrifter med hindbær. Hvad siger du fx til at prøve hindbærsnitte med mandelmel eller opskriften på min hindbærmarmelade? Får du gæster, som måske også er vild med hindbær, så kunne du overveje cheesecake med hindbær og brownie bund. Og nu skal jeg nok til at stoppe, men du kunne også forsøge dig med mine hindbærmuffins med hvid chokolade.
Hvis du er modig og klar på en sød udfordring, så smut lige forbi mine flødeboller.
Skriv et svar