Jeg fik en frygtelig trang til hindbærsnitter, hvorfor jeg blev nødt til at lave noget hindbærmarmelade. Det kræver ikke meget, og du kan nemt bruge frosne hindbær til marmeladen. Det er faktisk så nemt, at man burde lave sit eget syltetøj/marmelade hver gang – istedet for at købe det.
Ingredienser (1 glas): Marmelade
- 600 g hindbær
- 450 g rørsukker
Fremgangsmåde: Marmelade
Hæld hindbær og sukker i gryden. Jeg brugte frosne, da det desværre ikke er sæson for hindbær endnu. Start med at koge det op, alt imens du rører rundt en gang imellem, så sukkeret bliver fordelt med hindbærene.
Herefter skal massen (buldre)koge i 10 minutter uden at du rører for meget rundt. Du skal endelig holde øje med det, da marmeladen kan være spildt, hvis det får for meget og dermed brænder på! Så det er lidt en balancegang, for sukkeret skal også koge i tilstrækkelig tid før, at det danner naturlige konserveringsmidler og dermed bliver stift.
Når det har (buldre)kogt i 10 minutter skal det op i de kogte marmelade glas og luk med det samme. Lad det køle af inden du bruger af marmeladen. Og bare rolig, det skal nok blive stift, også selvom der hverken er brugt syltesukker, husblas eller andet 🙂
Hvor ser denne her marmelade bare fin ud 🙂
I øvrigt er vi helt vilde med din blog, super fine billeder og gode opskrifter!
Vi håber du også vil tage et kig forbi vores: http://www.twin-food.blogspot.com
Vi følger dig på bloglovin’ fra nu af 🙂
// Christine og Laura
Hej Christine og Laura
Det er jeg super glad for at høre – og skønt at I følger min blog! Det er jeg glad for.
Jeg vil da helt sikkert tjekke jeres blog ud og garanteret få en masse inspiration 😀
/Maria
Hej Maria
Det er sådan en fin blog, du har, og hvor ser din marmelade lækker ud, den vil jeg også prøve at lave 🙂 Men hvor længe vil du skyde på, den kan holde sig, når der ikke er alle mulige væmmelige konserveringsstoffer i?
Knus fra din underbo 🙂
Hej Sanne!
Tusind tak skal du have! Det er jeg rigtig glad for, at du synes 🙂
Nu hvor der ikke er de der væmmelige konserveringsmidler i, vil jeg skyde på, at den åbnet marmelade kan holde sig cirka 14 dage i køleskabet. Hvis du venter med at åbne glasset efter, at du har hældt det på glas, vil jeg tro, at det kan holde sig i 1 år eller mere. Ellers kan du lave marmeladen med syltesukker, som jeg har brugt i nogle af de andre opskrifter. Når du bruger det, behøves du ikke engang at stille marmeladen i køleskabet. Jeg foretrækker dog at bruge almindeligt sukker og så bare lave en mindre portion.
Knus fra underboen 😉
Hej Maria.
Det er virkelig en fin blog du har, og det er sådan nogle skønne opskrifter og billeder. Jeg kom frem til denne opskrift gennem din opskrift på hindbærsnitter. Dem skal jeg helt sikkert snart prøve at lave. Men så skulle jeg lige se, hvordan du laver din egen hindbærmarmelade. Og det ser rigtig nemt og overskueligt ud, og igen rigtig gode billeder. Jeg ville dog også tilføje en vaniliestang til marmeladen, hvor både korn og stang vil blive tilsat. Vanilie og hindbær smager nemlig himmelsk sammen, så dette kan anbefales 🙂
Mvh. Malene
Kære Malene
Tak for dine fine ord – det varmer 🙂
Hindbærsnitter er en af mine favoritter, som ofte ikke holder særlig længe hjemme hos os! En enkel, men skøn kage/småkage.
Vaniljestænger er noget af det lækreste, og det vil helt klart klæ’ hindbærmarmeladen. Jeg putter selv en stang i engang imellem og det smager himmelsk, som du siger 🙂 Tak for tippet!
Kh. Maria/madgladmad