Pizzasnegle med fuldkorn og serrano og tomat til frokost eller madpakken eller til aftensmad

Grove pizzasnegle med gulerødder og græskarkerner

Jeg er vild med de nemme pizzasnegle, som altid er lækre at have med i madpakken, da de både er gode kolde og lune. Men hvis der er noget, jeg hader, så er det tørre snegle. Derfor har jeg valgt at tilføre lidt gulerødder i min pizzasnegle dej, som jeg ofte gør i mine boller. Gulerødderne er med til at holde på fugten i dejen og forhindrer, at bolledejen bliver tør efter en dag i køkkenskabet. Denne opskrift giver lækre luftige og svampede pizza snegle – ligesom jeg elsker dem. Jeg har desuden tilføjet lidt græskarkerner i dejen, da jeg synes det passer godt med den lækre mozzarella og parmaskinke.

Ingredienser: Pizzasnegle dej (cirka 20-23 stk)
  • 400 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk A38
  • 1 reven gulerod
  • lidt durummel til udrulning af dejen
Fremgangsmåde: Pizzasnegle dej

Bland de tørre ingredienser sammen; hvedemel, grahamsmel, salt, græskarkerner. Opløs gæren i det lunkne vand og hæld derefter A38, revne gulerødder og olie i. Hæld det over de tørre ingredienser og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve i cirka 2 timer.

Pizzasnegle med fuldkorn og serrano og tomat til frokost eller madpakken eller til aftensmad

 

 

Pizzasnegle med fuldkorn og serrano og tomat til frokost eller madpakken eller til aftensmad
Ingredienser:  Tomatsovs
  • 1 dåse tomatpure
  • 1/2 dåse flåede tomater
  • hvidløg
  • oregano
  • frisk basilikum
  • chili
  • salt og peber
Fremgangsmåde: Tomatsovs
Hæld det hele i en gryde og kog det op inden det hældes på dejen.
 Pizzasnegle med fuldkorn og serrano og tomat til frokost eller madpakken eller til aftensmad
Ingredienser: Pizzasnegle fyld

Jeg lavede en dobbelt portion og havde derfor mulighed for at vælge lidt flere forskellige varianter af fyld.

  • første rulle: tomatsovs, mozzarella, parmaskinke, frisk basilikum, pinjekerner
  • anden rulle: tomatsovs, skinke, mozzeralle, porre
  • tredje rulle: en god kødsovs taget op fra fryseren, frisk basilikum, revet ost
  • fjerde rulle: blandet med alt hvad der var tilbage
Men der er jo tusind andre lækre ingredienser at putte i sneglene. Så anvend det du elsker – og skriv gerne om dit eget fyld!
Pizzasnegle med fuldkorn og serrano og tomat til frokost eller madpakken eller til aftensmad
Fremgangsmåde: Pizzasnegle fyld

Rul dejen ud i passende størrelser. Jeg lavede en dobbelt portion af dejen og delte den op i fire dele. Husk at bruge lidt durummel til udrulningen, det giver en dejlig skorpe.

Pizzasnegle med fulkorn og serrano og tomat til frokost eller madpakken eller til aftensmad

Hæld derefter den tilsmagte tomatsovs ovenpå dejen og fordel det ønskede fyld. Det er meget enkelt 🙂 Jeg havde noget kødsovs fra fryseren, som jeg brugte til en af rullerne – her undlod jeg at anvende tomatsovs.

Pizzasnegle med fulkorn og serrano og tomat til frokost eller madpakken eller til aftensmad

Nu skal dejen blot rulles sammen og skæres i små stykker. Husk at trykke hver snegl lidt flad med en kniv eller fingrene. Sneglene skal bages ved 200 grader i cirka 10-15 minutter.

Jeg laver altid dobbelt portion, så kan fryseren nemlig fyldes op med pizzasnegle og nemt tages op til frokost eller en hurtig aftensmad!

Pizzasnegle med fulkorn og serrano og tomat til frokost eller madpakken eller til aftensmadPizzasnegle med fulkorn og serrano og tomat til frokost eller madpakken eller til aftensmad

Follow on Bloglovin

9 comments

  1. Lise N

    Tak for opskriften 🙂 Prøvede mig lidt frem, og de bliver klart lækrest hvis de får lov lige at efterhæve lidt på pladen efter man har trykket dem lidt flade, men inden bagning.

    • mariaskriver2@hotmail.com
      Author

      Det var dejligt at høre! Jeg er glad for, at du kan li’ dem 🙂
      Kh. Maria/madgladmad

  2. Simone

    Hej!

    De ser rigtig lækre ud. Hvis nu man ikke har noget A38, kan man så erstatte det med noget andet?

    • madGLADmad
      Author

      Hej
      Det er jeg glad for, at du synes 🙂 Ja, du kan sagtens erstatte det med et andet surmælksprodukt som fx ylette, ymer, tykmælk osv. Men når det er så lidt, så kan du også bare erstatte det med vand 🙂
      Kh. Maria /madgladmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *