Jeg bager ofte fuldkornsbrød – og en stor portion sådan jeg også kan fylde fryseren op. Jeg laver ofte dejen om aftenen, inden jeg smutter i seng, og lader dejen stå natten over i køleskabet. Og så er der friskbagte boller næste morgen.
Meeen.. det er ikke altid, at jeg har så meget tid om morgenen, og det er heller ikke altid, at jeg er så frisk. Derfor former jeg ofte min bolledej til brød i stedet, da jeg så er fri for at bruge tid på at forme en masse små boller. De skal bare lige have et par minutter mere end de små boller. Men sådan ser mine brød boller ud – jeg bruger som regel altid denne opskrift på fuldkornsboller (se billede nedenunder).
Inspiration til andre fuldkornsbrød
Du kan jo også prøve mine spinatboller. De er sunde og dejlige. Og du kan altid bruge frisk spinat i stedet for det på frost.
Eller hvad med rødbedeboller? De ser lidt anderledes ud, men det er det sjove ved dem. Du kan også bruge revet squash? Eller gulerødder? Kun fantasien sætter grænser.
I stedet for at jeg lister alle opskrifterne op, så kan du også tjekke dem ud lige her: brød og boller. Et enkelt lille påmindelse: alle opskrifter, der egentlig er lavet til boller, kan sagtens bruges til at lave et fuldkornsbrød. Du skal bare huske, at de skal have lidt mere i ovnen end bollerne, ellers bliver de ikke bagt ordentlig. Og der er altså ikke noget værre.
Sidder du inde med en fantastisk opskrift på fuldkornsbrød? Så er du meget velkommen til at kontakte mig, da jeg hellere end gerne vil prøve den. Jeg elsker brød, og jeg elsker at opdage nye opskrifter. Så hvis du har lyst, så sender du bare opskriften i en mail eller i kommentarfeltet herunder – og hvis der er en lille historie til opskriften, så er det endnu bedre 😉
Skriv et svar