Her er en sund version af fuldkornsbrød med frisk spinat. Du kan også snildt lave fuldkornsbrødet til boller, blot del dem op og form fuldkornsbrødet til boller inden bagning.
Ingredienser
- 25 g gær
- 7 dl lunken vand
- 2 spk. rapsolie
- 2 tsk salt
- 1 håndfuld frisk babyspinat
- 500 g hvedemel
- 100 g kerner (fx solsikke, hørfrø, sesamsfrø)
- 300 g fuldkornsmel (fx grahamsmel, fuldkorns speltmel, havregryn etc – jeg plejer at blande flere forskellige sorter alt efter hvad jeg lige har, det samme med kernerne)
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen, da den skal være meget varm, hvis du vil bage den i en stegeso eller ovnfast fad. Hvis ikke du har en, kan du bage den normalt i en ovn, dog skal temperaturen kun være 200 grader. Stegesoen skal ind i den kolde ovn fra start, og skal helst stå en halv time efter, at temperaturen er nået.
Rør gæren ud i det lunkne vand. Herefter blander du rapsolien og salt i skålen. Hak den friske spinat og put det i skålen sammen med hvedemel, kerner og fuldkornsmel. Rør dejen rundt indtil den er ensartet og hænger sammen. Dejen vil være klistret, men du behøver ikke at ælte dejen. Dejen skal nu hæve i en halv time. Du kan også vælge at dække skålen med film, og stille den i køleskabet til næste dag – det bliver den kun bedre af.
Når dejen har hævet i cirka en halv time – gerne mere – skal du blot hælde det ned i den meget varme stegeso uden at pensle hverken formen eller dejen. Brødet skal have 30 minutter ved 250 grader med låg på og derefter 15 minutter med låget af for at give den sprøde skorpe. Sænk temperaturen til 230 grader i de sidste minutter. Bagefter har du et lækkert fuldkornsbrød med frisk spinat.
Skriv et svar