Vi havde brug for noget nyt til madpakken, og jeg bagte derfor et focaccia brød. Det er et lækkert sandwichbrød, som jo smager herligt pga. krydderierne og olien ovenpå, men også godt som tilbehør til hovedretter. Man skal bare lige være opmærksom på, at brødet er bedst på dagen, da det hurtigt bliver tørt. Jeg tror, at jeg næste gang vil putte lidt revet squash eller gulerod i – det vil helt sikkert hjælpe med at holde på fugten. Opskriften har jeg fundet i Meyers bagebog.
Ingredienser: Foccacia brød
- 6 1/2 dl. lunkent vand
- 1 dl. olivenolie
- 20 g gær
- 600g hvedemel (helst tipo 00)
- 400g durummel
- 20 g havsalt
- 4 kviste frisk rosmarin (jeg brugte timian, da jeg ikke havde andet. Brug gerne fantasien, og brug det, du synes er lækkert)
- Havsalt
- God slat olivenolie under og ovenpå brødet
Fremgangsmåde
Start med at hælde det lunkne vand i en skål sammen med gær – rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt herefter olien, hvedemelet og salt og ælt dejen i cirka 10 minutter. Dejen skal nu hæve i cirka 3 timer – det er en god ide at lægge et viskestykker over skålen og det må gerne være lidt fugtigt, så holder det på fugten.


hejsa…har selv ledt efter en god opskrift på disse brød…og det jeg faldt over med dit var det meget mel og lidt olie…de allerfleste jeghar læst ligger lige omkring 500 gr mel til 4 del væske til 20-25 gr gær..og det er halv olie halv vand….melet er ligeledes fordelt lidt på hvedemel og durum eller ciabatta mel..mest hvedemel………så med lidt mindre mel…lidt mere olie og mindre vand selvfølgelig…så tror jeg du får en helt anderledes fugt i brødet;O)