Dulce de leche er en karamel du selv kan lave ved at koge dåsen og så bliver den til karamel

Dulce de leche

Du kan nemt lave din egen dulce de leche eller karamel sauce. Der skal ikke mere end en dåse, en gryde og noget vand til. Og så har du den lækreste karamel, som du kan bruge til kager, yoghurt osv.

Ingredienser: Dulce de leche
  • en dåse kondenseret mælk
Fremgangsmåde

Læg den uåbnede dåse (vigtigt) ned i en gryde med vand, og kog den i cirka 2-3 timer (Husk: den skal altid være dækket med vand!) – og så har du en lækker cremet karamel til din is, pandekage, fyld i chokolader eller som creme ovenpå brødet – lidt som Nutella. Hvor nemt kan det være?

Kondenseret mælk er mælk, der er blevet kogt ind med sukker. Det gør mælken blød og cremet, hvilket gør, at den er god til kager, is i kaffen og meget mere. Den jeg brugte så således ud (billede nedenfor), og den kan heldigvis købes i flere større supermarkeder, og ellers kan de findes i special butikker – jeg tror, at de koster 15-20 kr. pr. dåse.

Dulce de leche er en karamel du selv kan lave ved at koge dåsen og så bliver den til karamelDulce de leche er en karamel du selv kan lave ved at koge dåsen og så bliver den til karamel

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *