I sidste uge var der tilbud på chokoladebarer i Løvbjerg, så jeg købte et par stykker, så jeg havde til bagning. Nu var spørgsmålet bare, hvad de skulle bruges til. Jeg fandt derfor denne opskrift på cookies, som jeg synes så vildt lækre ud, så jeg så heller ingen grund til at ændre for meget på opskriften. Jeg brugte mine mars chokoladebarer i opskriften, og jeg synes, at det gjorde dem godt. Karamellen smeltede og kagerne blev til en rigtig chewy chocolate chip cookie.
Ingredienser: Cookies (12-14 stk)
- 140 gram smør
- 145 gram brun farin
- 115 gram sukker
- 1 æg
- 240 gram mel
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljepulver
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 150 gram chokolade (jeg brugte 100 g mars og 50 g mørk chokolade 70%)
- 80 gram hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 180 grader. Rør smør, farin og sukker sammen med en røremaskine eller et piskeris. Når det er rørt godt sammen tilsættes ægget. Herefter tilsættes mel, salt, vaniljesukker, natron og bagepulver. Sørg for, at alle klumper er rørt ud. Den hakkede chokolade og hasselnødder blandes i dejen.
Nu er det tid til at forme små kugler af cookie dejen. Sørg for ikke at lave dem for store, da de flyder meget ud, så snart de bliver bagt. Jeg kunne have seks i ovnen af gangen. De små guldklumper skal have cirka 18-20 minutter ved 180 grader alt efter, hvordan du ønsker dem. Jeg foretrækker, at de er lidt sprøde og gerne får lidt farve. Men hold øje med dem, og tag dem ud når du synes, de er perfekte.
Skriv et svar