Jeg kigger ofte på andre madblogs for at finde inspiration og se på billeder af alt det lækre mad – især kager. Jeg har dog også en interesse indenfor det kreative felt, selvom jeg ikke får udrettet så meget, elsker jeg nye ideer eller projekter, som man kan påbegynde en regnfuld eller kedelig dag. Jeg er fast læser af Betinna Holst blog og læste heldigvis hendes indlæg om kage på flaske – du kan finde det her.
Chokoladekage på flaske som værtindegave
Som værtindegave lavede hun en kage på flaske, som var nem at bage, hvis værtinden pludselig en dag fik uventede gæster eller ikke orkede at bage – en perfekt erstatning for dem, der vælger løsningen med købekagen i karton.
Jeg mødes en gang om måneden med de sødeste og dejligste piger og denne gang var det hjemme hos Charlotte. Jeg havde lige været i IKEA for at købe en masse ting, som jeg selvfølgelig manglede! Og der købte jeg de skønne flasker, som jo kun koster 10 kr. – det er et fund. Jeg købte to, da jeg også har en veninde der er indlagt (hun skulle også have en). Det hele skulle gå lidt stærkt, så jeg anvendte bare Betinnas opskrift på chokoladekage og glasur. Også for at prøve noget nyt 😉 Så jeg har faktisk slet ikke smagt den chokoladekage, som jeg har puttet i flaskerne.. havde lidt svært ved det, men sådan blev det. Men man kan jo sagtens hælde yndlingskagen ned i flasken eller boller? Man skal bare huske at skrive de resterende ingredienser ned, så personen kan fuldføre opskriften. Det lette ved Betinnas chokoladekage opskrift er dog, at alle de tørre ingredienser bare skal blandes sammen – og derefter skal de resterende ingredienser ind.
Jeg brugte en tragt til at hælde ingredienser i flasken. Mel og kakao er lidt sværere at få ned, mens sukkeret flyver afsted.
Ingredienser: Chokoladekage på flaske
- 6 spsk. kakao
- 250 g hvedemel
- 300 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- et nip salt
- 2 æg
- 150 g smeltet smør
- 2 1/2 dl. vand
Ingredienser: Glasur
- 3 spsk. cacao
- 200 g. flormelis
- 2 spsk. blødt smør
- 2 tsk. kanel
- ca. ½ dl. kogende mælk
NOTE: Jeg har efterfølgende bagt den kageopskrift, som er i flasken. Det er jo mere en kakaokage end en chokoladekage, og det kan man sagtens smage. Den er faktisk god svampet og saftig, men mangler helt klart den skønne chokolade smag! Hvis jeg skal lave kagen igen, bliver det helt sikkert med noget chokolade, evt. appelsin og en tredje ingrediens. Her er kagen, som den så ud efter nøje at have fulgt opskriften – man kan jo ikke forbedre end opskrift uden at have prøvet grundopskriften 🙂

Skriv et svar