Cheesecake med browniebund og hindbær og mørk chokolade bagt og ubagt cheese cake

Cheesecake med hindbær og browniebund

Jeg er tosset med cheesecake og brownie, derfor tænkte jeg.. hvorfor ikke kombinere de to lækre ting? Det er jeg så gået i gang med. Jeg fandt en lækker opskrift her, som er mit udgangspunkt.

Ingredienser: Cheesecake med browniebund
  • 200 g smør
  • 400 g sukker
  • 5 store æg
  • 225 g mørk chokolade
  • 125 g mel
  • 400 g flødeost
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g hindbær
Fremgangsmåde

Start med at blande smør og 200 g af sukkeret til en luftig masse. Bland herefter ét æg i skålen af gangen – i alt 3 af æggene. Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt det over et vandbad. Lad chokoladen køle lidt af, inden det blandes i skålen med de allerede mikset ingredienser. Hæld nu melet i skålen. Smør en bradepande med lidt olie eller smør, og hæld 3/4 af chokoladenblandingen i bradepanden – gem resten (1/3), da det skal bruges til sidst.

I en anden skål piskes flødeost med resten af sukkeret (200 g) samt vaniljesukkeret. Pisk indtil det er blødt og smidigt, og tilsæt derefter de resterende 2 æg – ét af gangen. Mix indtil æggene er forenet med massen.

Hæld flødeost-blandingen oven på chokoladebunden. Det er nu, at du skal bruge den gemte 1/4 chokoladedej, som skal ovenpå flødeost blandingen. Brug en gaffel til at lave flotte mønstre – det skaber en flot marmoreret effekt. Afslut med de frosne hindbær ovenpå kagen – og så er den klar til ovnen.Cheesecake med browniebund og hindbær og mørk chokolade bagt og ubagt cheese cakeKagen skal bages i cirka 35-40 minutter ved 180 grader. Hold øje med den (måske skal den have lidt mere). Lad kagen køle af inden servering, gerne natten over i køleskabet.
Cheesecake med browniebund og hindbær og mørk chokolade bagt og ubagt cheese cake
Cheesecake med browniebund og hindbær og mørk chokolade bagt og ubagt cheese cake
Follow on Bloglovin

4 comments

  1. Mette

    Den er sååååååå lækker 🙂 Jeg har lavet den flere gange til gæster, og den har været et hit – hver gang!! Jeg putter dog 300 gr. hindbær på, men det er jo smag og behag 😉

    • mariaskriver2@hotmail.com
      Author

      Kære Mette
      Det er jeg glad for! God ide med de ekstra hindbær – det vil jeg gøre næste gang 🙂
      Kh. Maria/madgladmad

  2. Hej Maria, den ser simpelthen så lækker ud! Jeg kunne sagtens spise et stykke eller 3 😉
    Knus Anna
    – anna-mad.blogspot.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *