Vi er en gruppe piger, der mødes en gang om måneden, hvor vi bare nyder hinandens selskab – det er virkelig nogle skønne piger. I går var vi oppe ved Maja, som til dessert havde bagt den bedste cheesecake, jeg endnu har fået! Jeg spurgte om ikke jeg kunne få opskriften, sådan jeg kunne dele den med jer andre. og det måtte jeg selvfølgelig gerne, så den kommer her.
Ingredienser: Cheesecake
- 75 gram smør
- 200 gram knuste Digestivekiks
- 2 store æg
- 400 gram flødeost naturel ( Det må ikke være light)
- 150 gram sukker
- 3 tsk vanillesukker
- 4½ dl creme fraiche 38%
Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 190 grader. Hav en springform klar, som er penslet med olie. Smelt smøret i en gryde ved lav varme og rør kiksekrummerne i. Herefter fordeler du massen i springformen.
Bland flødeost, æg og 100 gram af sukkeret samt 1½ tsk vanillesukker i en blender, og blend til det er helt glat. Du kan også bruge et piskeris. Hæld massen ud over kiksebunden og sørg for, at overfladen er glat. Den skal nu bages i ca. 20 minutter, eller til kagen er stivnet.
Kagen skal nu køle af i cirka 20 minutter. Bare lad ovnen stå tændt, da kagen skal ind igen snart.
Bland cremefraiche med resten af sukkeret og vanillesukkeret, og hæld det ud over den bagte kage. Den skal nu tilbage i ovnen i 10 minutter. Og så er den snart færdig 🙂
Kagen skal blot køles af og stilles i køleskabet i mindst 8 timer, da den skal sætte sig inden servering. Den er værd at vente på. Det er derfor en god ide at bage kagen dagen før, så den kan stå natten over og sætte sig.
Cheese cake er noget af en bombe, og det er derfor vigtigt, at der er noget syrligt eller bæragtigt til at løsne op på den tunge smag. Derfor er det en god ide, som Maja gjorde, at fylde jorbærgele på toppen eller lave en bærkompot som tilbehør. En sjov ide kunne også være at blende nogle bær med i et af lagene – det ville give en god smag og flot farve 🙂
Ingredienser: Jordbærgele
- 1 kop maste jordbær
- 1 kop sukker
- 4 tsk maizena
- 1/3 vand
Bland maizena og sukker i en lille gryde. Pisk herefter vand og jordbær i. Massen skal nu koges, til den begynder at stivne. Afkøl massen inden, at den hældes over den stivnede fromage. Sæt den gerne i køleskab natten over sammen med kagen.
Jeg ved, at Maja havde lidt svært ved at få gelen til at stivne, så brug evt. husblas i stedet for maizena eller også hæld en større mængde maizena i, end opskriften fortæller.
dælme’ en lækker cheesecake
Ja, den er super lækker. Det lækre ved den er, at den ser meget kompliceret ud, men det er slet ikke så svært – og så smager den fantastisk 🙂