Bruschetta med tomater og fladbrød med fuldkorn og sunde og lækre tapas retter

Bruschetta og fladbrød

Da vi havde besøg af min storebror, hans kæreste og min niece, havde vi egentlig ikke planlagt en forret, men jeg ombestemte mig i sidste øjeblik. Jeg fik nemlig en ustyrlig lyst til en af mine yndlings forretter; Bruschetta. Det smager virkelig af sommer, og gør mig rigtig glad. Det er jo en ret enkelt ret, bestående af få ingredienser, men med de rette friske råvarer, fx solmodne tomater, tager den kegler! Normalt rister jeg bare noget gammelt brød eller pitabrød, men da vi var løbet tør, lavede jeg en hurtig dej til fladbrød. Det nemme ved denne opskrift er, at den kun skal samle sig i en halv time, inden man blot skal rulle dem ud og så ind i ovnen – 10 minutter efter har man friskbagte, sprøde fladbrød.

Ingredienser: Fladbrød
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 6 dl hvedemel (jeg brugte 4 dl. hvedemel og 2 dl. durummel)
  • 3 dl vand
  • Lidt salt
  • Olivenolie

Start med at blande de tørre ingredienser. Tilsæt derefter vand lidt af gangen indtil dejen er blød. Stil dejen i køleskabet i cirka 30 min. for at samle sig. Du kan nu forme dejen til seks boller, som alle rulles ud til små pandekager. Alle fladbrød olieres med en god olivenolie inden de lægges på bagepapir. Brødene skal bages i cirka 8-10 min. i meget varm ovn – gerne 230 grader.

Bruschetta med tomater og fladbrød med fuldkorn og sunde og lækre tapas retter

Ingredienser: Bruschetta
  • Gode modne tomater
  • Frisk basilikum
  • Salt og peber
  • God olivenolie

Tomater og basilikum hakkes og hældes i en skål. Hæld den lækre olivenolie over blandingen og krydr med salt og pebber. Nem, lækker og hurtig forret! Og så smager den af sommer..

Bruschetta med tomater og fladbrød med fuldkorn og sunde og lækre tapas retter

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *